Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ευγένιος χοροστάτησε στην Β´ Στάση των Χαιρετισμών στο Ιερό Ησυχαστήριο Αναστάσεως του Κυρίου και στον Ι. Ναό Παναγίας Ελεούσης Ιεράπετρας

Το απόγευμα της Παρασκευής 6 Μαρτίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος χοροστάτησε κατά την ακολουθία της Β´ Στάσης των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου στο Ιερό Ησυχαστήριο Αναστάσεως του Κυρίου και Άξιόν Εστι Ιεράπετρας.


Στη συνέχεια, περιστοιχούμενος από τους Εφημερίους του Ναού, χοροστάτησε και κήρυξε επίκαιρα κατά τη Β´ Στάση των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Ιερό Ενοριακό Ναό Παναγίας Ελεούσης Ιεράπετρας πόλεως Ιεράπετρας.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Ευγένιος στην συγκινητική ομιλία του προς το πολυάριθμο εκκλησίασμα επεσήμανε ότι η Παναγία Μητέρα του Κυρίου μας αποτέλεσε την «κατάπτωσιν των δαιμόνων» και ανέστρεψε την πορεία του κόσμου υπηρετώντας θεληματικά το μυστήριο της σωτηρίας του ανθρωπίνου γένους και αναδεικύοντας την αξία και την ιερότητα του ανθρωπίνου προσώπου. Όπως τόνισε, σε μια εποχή όπου εύκολα σκοτίζεται ο ανθρώπινος νους από τη σκοπιμότητα και την ιδιοτέλεια, η Θεοτόκος αποτελεί το ασφαλές παράδειγμα ανιδιοτελούς και θυσιαστικής αγάπης και προσφοράς, το στήριγμα και την προστασία των πιστών.