Aπό την Ιεράπετρα ξεκίνησε η επιχειρηματική επίσκεψη ομογενών εισαγωγέων που δραστηριοποιούνται στις Σκανδιναβικές χώρες 

Από την Ιεράπετρα και τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του «Κέντρου Πολιτιστικής και Κοινωνικής Μέριμνας» της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας, έδρα του νεοσύστατου Αγροτικού Κέντρου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (BIC) Κρήτης, ξεκίνησε την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου η τριήμερη επιχειρηματική επίσκεψη που οργανώνει το Επιμελητήριο Λασιθίου σε συνεργασία με το Δίκτυο Εξαγωγικών Επιχειρήσεων Τροφίμων-Ποτών και Αρωματικών Φυτών και αφορά στην φιλοξενία ομογενών εισαγωγέων που δραστηριοποιούνται στην Σουηδική και γενικότερα στις Σκανδιναβικές χώρες  στο Νομό Λασιθίου.
Ειδικότερα, το πρωί της Παρασκευής 25 Σεπτεμβρίου, μέσα σε πολύ εγκάρδια ατμόσφαιρα, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, ως Πρόεδρος του Αγροτικού Κέντρου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (BIC) Κρήτης, υποδέχθηκε τους συμμετέχοντες στην επιχειρηματική επίσκεψη στις κτιριακές εγκαταστάσεις του «Κέντρου Πολιτιστικής και Κοινωνικής Μέριμνας». Ο Σεβασμιώτατος, αφού καλωσόρισε στην έδρα της Ι. Μητροπόλεως και του BIC Κρήτης τους ντόπιους και τους ξένους επιχειρηματίες αναφερόμενος επιγραμματικά στους σκοπούς του νέου παγκρήτιου φορέα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, τους ευχήθηκε κάθε επιτυχία και καλά αποτελέσματα στις επιχειρηματικές δραστηριότητές τους και στη συνεργασία αυτή μεταξύ Ελλήνων και Σκανδιναβών ανθρώπων του επιχειρείν, και τους πρόσφερε αναμνηστικά δώρα από τις εκδόσεις της Ιεράς Μητροπόλεως.
Το πρόγραμμα των επισκέψεων και προκαθορισμένων συναντήσεων των ομογενών επιχειρηματιών της Σουηδίας και της ευρύτερης Σκανδιναβικής Χερσονήσου με τοπικούς παραγωγούς του κλάδου των τροφίμων, ποτών, αρωματικών φυτών και αφεψημάτων συνεχίζεται το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου στην πόλη της Σητείας, στο πλαίσιο της οποίας οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα επισκεφθούν τις Βιολογικές Καλλιέργειες και το τυποποιητήριο βιολογικού ελαιολάδου και κρασιού της Ιεράς Μονής Τοπλού, και ολοκληρώνεται την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου στον Άγιο Νικόλαο.

Η αποστολή καλύπτεται δημοσιογραφικά από έγκριτη Σουηδή δημοσιογράφο που θα φιλοξενήσει άρθρα και αφιερώματα σε μεγάλο σουηδικό γαστρονομικό περιοδικό.