Η πανήγυρη του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Ενορίας Κεντρίου Ιεράπετρας

Με τη λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή πιστών πανηγύρισε τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου, εορτή της μνήμης του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου, ο φερώνυμος Ναός της Ενορίας Κεντρίου, πλησίον του Ιερού Ησυχαστηρίου Άξιον Εστί και Αναστάσεως του Κυρίου Ιεράπετρας.
Το απόγευμα της Κυριακής 25 Οκτωβρίου τελέσθηκε η ακολουθία του Μεγάλου πανηγυρικού Εσπερινού, κατά την οποία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, ο οποίος, περιστοιχούμενος από Εφημερίους της περιοχής, ευλόγησε τους άρτους και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο στους πιστούς που κατέκλυσαν τους χώρους του δίκλιτου ναού.
Στην εμπνευσμένη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη θαυμαστή προστασία και βοήθεια του τιμώμενου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου, όπως στον μεγάλο σεισμό της Θεσσαλονίκης το 1978, και τόνισε ότι η πραγματική τιμή αγίου είναι η μίμησή του, ιδιαίτερα στη σύγχρονη εποχή του ορθολογισμού, της δυσπιστίας, του καταναλωτισμού και του ευδαιμονισμού.
Επίσης, αναφέρθηκε στην πρόσφατη προσκυνηματική εκδρομή της Ι. Μητροπόλεως στη Ρωσία, σημειώνοντας την ευλάβεια των Ρώσων και τον εντυπωσιασμό τους από τις βυζαντινές εικόνες της Κρητικής Σχολής Αγιογραφίας που εκτέθηκαν στην Αγία Πετρούπολη, και τη μεγάλη ελληνορθόδοξη παράδοση.
Ανήμερα της πανηγύρεως τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου, η ευλόγηση των άρτων και η Θεία Λειτουργία.