Η Κυριακή του Θωμά στην Ιερά Μονή Αγιασμένου Ιεράπετρας

Με την αναστάσιμη χαρά και λαμπρότητα πανηγύρισε την Κυριακή του Αντίπασχα (του Θωμά) 19 Απριλίου η Ιερά Μονή Αγιασμένου Ιεράπετρας, λόγω της παλαιάς παράδοσης των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής να τιμούν την ημέρα των λαμπρών Εγκαινίων του Ιερού Ναού των Αγίων Πάντων που τελέσθηκαν με πάνδημη συμμετοχή την Κυριακή του Θωμά του έτους 1891 από τον μακαριστό Επίσκοπο Ιεροσητείας Αμβρόσιο Σφακιανάκη.
Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ευγένιος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και στη συνέχεια, περιστοιχούμενος από τον Πανοσιολ. Αρχιμ. Κύριλλο Διαμαντάκη, Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως, και τoν Αρχιδιάκονο π. Αμβρόσιο Σκαρβέλη, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία του Ιερού Χρυσοστόμου.


Aντι κηρύγματος στο τέλος της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας  αναγνώσθηκε από τον Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Κύριλλο Διαμαντάκη «η Πατριαρχική Απόδειξις επί τω Αγίω Πάσχα» της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου, ενώ ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ευγένιος ευχήθηκε χρόνια πολλά στο πλήθος των πιστών που συνέρρευσαν και φέτος στη Μονή και μαζί με το αντίδωρο διένειμε κόκκινα αυγά του Πάσχα.
Ακολούθησε το καθιερωμένο κέρασμα στο Αρχονταρίκι και στον αύλειο χώρο της Μονής, όπου προσφέρθηκε καφές και παραδοσιακά εδέσματα σε όλο το εκκλησίασμα, ανάμεσα στο οποίο ήταν οι πρώην Δήμαρχοι Ιεράπετρας κ. Σήφης Αναστασάκης και Νικ. Χριστοφακάκης.