Μίνι τουρνουά ποδοσφαίρου Κατηχητικών Σχολείων στην Ιεράπετρα


Με μεγάλη επιτυχία και έκδηλη τη χαρά των παιδιών που έλαβαν μέρος πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Μαΐου στο «Μισεδάκειο» δημοτικό γήπεδο της Ιεράπετρας μίνι πρωτάθλημα ποδοσφαίρου των Κατηχητικών Σχολείων των Ενοριών της πόλεως.
Μετά τη Θεία Λειτουργία και τη συνάντηση στο Κατηχητικό σχολείο, το γήπεδο της Ιεράπετρας πλημμύρισε από χαρούμενες παιδικές και νεανικές φωνές. Μέσα σε μια ιδιαίτερα χαρούμενη και εορταστική ατμόσφαιρα τα κατηχητόπαιδα συναγωνίστηκαν με ιδιαίτερη ζωντάνια και ενθουσιασμό, διακρινόμενα για τη σοβαρότητα, την ευγενή άμιλλα, την πειθαρχία, την υποδειγματική συμπεριφορά και τον αλληλοσεβασμό που επέδειξαν μέσα και έξω από τον αγωνιστικό χώρο. Τα παιδιά διαφορετικών Κατηχητικών Σχολείων είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν και να γνωρισθούν μέσα από από ένα ποδοσφαιρικό αγώνα, τον οποίον εξέλαβαν ως επιβράβευση για τη συμμετοχή τους στα μαθήματα και τις δραστηριότητες του Κατηχητικού Σχολείου καθ’ όλη τη διάρκεια της κατηχητικής χρονιάς που μόλις ολοκληρώθηκε. Νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα του Κατηχητικού Σχολείου της Ενορίας του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίας Φωτεινής, η οποία επικράτησε άνετα στον τελικό του Κατηχητικού Σχολείου Ενορίας Παναγίας Ελεούσας.


Η Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας, εκτός από το Κύπελλο που απονεμήθηκε στη νικήτρια ομάδα, χορήγησε αναμνηστικές φανέλες και καπέλα σε όλους όσοι συμμετείχαν στο τουρνουά, καθώς και χυμούς και εμφιαλωμένα νερά. Τον αγώνα παρακολούθησαν αρκετοί γονείς των παιδιών, οι Κατηχητές των δύο  Κατηχητικών Σχολείων που συνόδευαν τα παιδιά και άλλοι μαθητές των Κατηχητικών Σχολείων όλων των βαθμίδων, δημιουργώντας μία υπέροχη ατμόσφαιρα στην εξέδρα του γηπέδου. Στο τέλος του αγώνα, που διαιτήτευσε με απόλυτη επιτυχία ο κ. Λεωνίδας Γαϊτανάκης, καθηγητής Φυσικής Αγωγής, όλοι μαζί έδωσαν την υπόσχεση ότι και του χρόνου, συν Θεώ, θα ξαναβρεθούν στον ίδιο χώρο, με τη συμμετοχή και άλλων Κατηχητικών Σχολείων, για να χαρούν το παιχνίδι από κοινού και να συσφίγξουν ακόμη περισσότερο τις σχέσεις μεταξύ των Παιδικών και Νεανικών Κατηχητικών Συνάξεων των Ενοριών της περιοχής.