Αρχιερατικός Εσπερινός και Ιερά Παράκληση
στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Μπεράτι Πισκοκεφάλου

Το εσπέρας της Τρίτης 11 Αυγούστου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού και του Μεγάλου  Παρακλητικού Κανόνος στην Υπεραγία Θεοτόκο, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και μίλησε κατάλληλα στο εκκλησίασμα στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Μπεράτι της Ενορίας Πισκοκεφάλου Σητείας.
Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας μίλησε για το ιερό πρόσωπο και το έργο της Θεομήτορος, επισημαίνοντας ότι αποτελεί το καταφύγιο των χριστιανών, καθώς με τις σωστικές πρεσβείες Της ως Μητέρα του Θεού ημών μεσιτεύει ακατάπαυστα «υπέρ πάσης ψυχής θλιβομένης τε και καταπονουμένης» προς τον μονογενή Υιό και Λόγο του Θεού, Κύριο μας Ιησού Χριστό.


Στην ακολουθία έλαβαν μέρος ο Εφημέριος της Ενορίας Πισκοκεφάλου π. Αντώνιος Μεταξάκης, ο Ιερατικώς Προϊστάμενος του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίας Τριάδος Βιέννης και Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Αυστρίας Πρωτοπρ. Ιωάννης Νικολίτσης, καθώς και ο Αρχιδιάκονος π. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, έψαλε πολυμελής χορός ιεροψαλτών και παρέστη πλήθος πιστών, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θεόδ. Πατεράκης.