Αρχιερατικός Εσπερινός και Ιερά Παράκληση
στην Παναγία τη Γαλατοκτισμένη Ρίζας Ενορίας Σκορδύλου Σητείας

Το απόγευμα της Τετάρτης 12 Αυγούστου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού και του Μικρού Παρακλητικού Κανόνος στην Υπεραγία Θεοτόκο, ευλόγησε τους άρτους και μίλησε επίκαιρα στο πολυάριθμο εκκλησίασμα στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου, γνωστό ως Παναγία η Γαλατοκτισμένη, στον οικισμό Ρίζα Ενορίας Σκορδύλλου Σητείας.


Ο Σεβ. κ. Ευγένιος στην εμπνευσμένη ομιλία του αναφέρθηκε στα θεολογικά μηνύματα της θαυμαστής Κοιμήσεως της Δέσποινας του κόσμου και της της εις ουρανούς Αυτής μεταστάσεως και υπογράμμισε ότι όποιος δεν αναγνωρίζει την Παναγία ως Θεοτόκο τη γεννήσασα τον Σωτήρα Χριστό, βρίσκεται εκτός της σωτηρίας, κατά τους αγίους Πατέρες.
Στην ακολουθία, που έψαλε χορός με επικεφαλής τον ιεροψάλτη και συνταξιούχο εκπαιδευτικό κ. Νικόλαο Παπαδάκη, παρέστησαν προσκυνητές από την ευρύτερη περιοχή της Σητείας, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο Δήμαρχος κ. Θεόδωρος Πατεράκης, καθώς και οι πιστοί που «δεκαπεντίζουν» αυτήν την περίοδο στην Παναγία τη Γαλατοκτισμένη.