Η πανήγυρη του Ι. Ναού Αγίου Σίλα
Ενορίας Καλού Χωριού Μεραμβέλλου

Με μεγάλη λαμπρότητα και πάνδημη συμμετοχή πιστών από τις επαρχίες Μεραμβέλλου και Ιεράπετρας πανηγύρισε την Πέμπτη 30 Ιουλίου, εορτή του Αγίου Αποστόλου Σίλα, ο φερώνυμος Ιερός Ναός της Ενορίας Καλού Χωριού Μεραμβέλλου, που βρίσκεται επί της εθνικής οδού Αγίου Νικολάου-Σητείας, στην είσοδο της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας.


Το απόγευμα της Τετάρτης 29 Ιουλίου τελέσθηκε η ακολουθία του πανηγυρικού Εσπερινού, στην οποία χοροστάτησε, ευλόγησε το πλήθος των προσφερόμενων άρτων και κήρυξε τον θείο λόγο ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος.


Στη μεστή θεολογικών νοημάτων ομιλία του προς το πολυάριθμο εκκλησίασμα ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη ζωή και το έργο του Αγίου Σίλα ως συνοδίτου και συνέκδημου του Αποστόλου των Εθνών Παύλου, σημειώνοντας ότι: «Μετά τα ιερά Ευαγγέλια στην Κ.Δ. ακολουθούν οι Πράξεις των Αποστόλων. Αυτό σημαίνει ότι οι Απόστολοι γνώρισαν προσωπικά τον Ιησού Χριστό όχι ως ένα μεταρρυθμιστή αλλά ως Λυτρωτή και Σωτήρα. Άλλαξε ολόκληρη η ζωή τους και των πιστευσάντων σ’ Αυτόν.


Απέδειξαν έτσι ότι η διδασκαλία του δεν είναι θεωρία ή ιδεολογία αλλά εμπειρία και βίωμα για τον αγιασμό του ανθρώπου και κήρυξαν ότι η εικόνα του Θεού, ο άνθρωπος, δεν είναι πράγμα, δεν είναι είδος ανταλλαγής ή κατάκτησης, αλλά είναι η έμψυχος εικόνα που δημιούργησε ο Θεός και η οποία ενώνεται με το Θεό και ζει αιώνια μαζί Του».
Ανήμερα της πανηγύρεως τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου, η ευλόγηση των άρτων και ιερατικό συλλείτουργο.