Η πανήγυρη της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης
Ιεράς Μονής Αγίας Σοφίας Αρμένων Σητείας

Με λαμπρότητα πανηγύρισε την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου, μνήμη της Αγίας μάρτυρος Σοφίας και των τριών θυγατέρων αυτής, Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης, η πάλαι ποτέ διαλάμψασα Ιερά Μονή Αγίας Σοφίας, η οποία σήμερα υπάγεται στην Ενορία Αρμένων Σητείας
Τo απόγευμα της Τετάρτης 16 Σεπτεμβρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του πανηγυρικού Εσπερινού, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και κήρυξε κατάλληλα τον θείο λόγο.


Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας, στην εμπνευσμένη ομιλία του αναφέρθηκε στην υποδειγματική πίστη της Αγίας Σοφίας και των τριών θυγατέρων της, η οποία στην εποχή μας έχει υποχωρήσει καθώς προτεραιότητα έχει δοθεί στην ευζωϊα και στην απόκτηση του χρήματος και των υλικών αγαθών. 

Στον πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής συμμετείχαν πολλοί πιστοί από την ευρύτερη περιοχή, μεταξύ των οποίων ήταν ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θεόδ. Πατεράκης, ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Λεύκης κ. Ιω. Δρακάκης και ο Σύμβουλος της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου κ. Ιωάννης Γουλιδάκης.
Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια η Θεία Λειτουργία.