Η εορτή των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης

Με την λαμπρότητα της Αναστάσεως του Κυρίου και με μεγάλη συμμετοχή πιστών εορτάσθηκε την Τρίτη της Διακαινησίμου εβδομάδος, 14 Απριλίου, η μνήμη των Αγίων νεοφανών μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης.
Το απόγευμα της Δευτέρας της Διακαινησίμου 13/4 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, περιστοιχούμενος από Εφημερίους της περιοχής, χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Εσπερινού της εορτής και μίλησε επίκαιρα στο πολυάριθμο εκκλησίασμα στη θέση «Λειβάδια» της πόλεως Ιεράπετρας.


Όπως υπογράμμισε στην εμπνευσμένη ομιλία του οι τρεις νεοφανείς άγιοι της Λέσβου, καθώς και όλοι οι άγιοι είναι φίλοι, προστάτες και μεσίτες των πιστών, αφού έκαναν πράξη την εντολή του Κυρίου «Άγιοι γίνεσθε, ότι εγώ άγιος ειμί» (Α΄ Πέτρ. 1,16) και μας απέδειξαν ότι ο δρόμος της αγιότητας είναι εφικτός για να διανυθεί από όλους μας, γι’ αυτό και εμείς οφείλουμε να τηρούμε το του Ιερού Χρυσοστόμου «Τιμή αγίου, μιμήσις αγίου».
Ανήμερα της εορτής, Τρίτη της Διακαινησίμου 14/4 ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ευγένιος περιστοιχούμενος από τους Εφημερίους των Ενοριών Μυρσίνης π. Γεώργιο Χριστοδουλάκη και Σφάκας π. Εμμανουήλ Συντυχάκη και τον Αρχιδιάκονο π. Αμβρόσιο Σκαρβέλη χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε επίκαιρα στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Ραφαήλ Μυρσίνης Σητείας. Στη συγκινητική ομιλία του ο Σεβασμιώτατος  αναφέρθηκε στο μήνυμα της λαμπροφόρου Αναστάσεως του Κυρίου μας και ευχήθηκε το φως της να φωτίζει την καρδιά και τον νου όλων μας για να είμαστε συνεχώς αναστημένοι ψυχικά και σωματικά.