Η πανήγυρη του Ι. Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Μηνά Ηρακλείου, πολιούχου και προστάτου της πόλεως

Την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου, Προέδρου της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης, μετείχε στη πανήγυρη του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Μεγαλομάρτυρος Μηνά Ηρακλείου, πολιούχου και προστάτου της πόλεως του Ηρακλείου.


Στην ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβ. Mητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, και ακολούθησε πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Προέδρου της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου Σεβ. Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος και συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Ιεραπύτνης και  Σητείας κ. Ευγενίου, Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέου, Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου, Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού και του Θεοφιλ. Επισκόπου Χριστουπόλεως κ. Μακαρίου. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, ο οποίος υπογράμμισε τήν ευλάβεια των Ηρακλειωτών για τον πολιούχο άγιο τους, τον οποίο έχουν στην καρδιά τους και επικαλούνται σε κάθε δυσκολία τους.


Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Αρχιεπίκοπος κ.κ. Ειρηναίος, Πρόεδρος της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, κατόπιν εξουσιοδοτήσεως της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, απένειμε το οφφίκο του Άρχοντος Πρωτοναρίου της Μητρός Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας στον Βουλευτή Ν. Ηρακλείου και πρώην Υφυπουργό Εργασίας κ. Βασ. Κεγκέρογλου, για τις πολύτιμες υπηρεσίες του στην έγκριση και υλοποίηση του Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για τους απόρους ΤΕΒΑ/FEAD» μέσω της Μ.Κ.Ο, της Εκκλησίας Κρήτης «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ» που έδωσε ανακούφιση σε εκατοντάδες οικογένειες της Μεγαλονήσου που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Είχε προηγηθεί ομόφωνη απόφαση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης περί αιτήματος απονομής τό οποίο έγινε δικτό από τον Παναγιώτατο Πατριάρχη του Γένους.  


Ακολούθησε η λιτάνευση του ιερού λειψάνου και της σεπτής εικόνος του εορταζομένου αγίου μέσω κεντρικών οδών, προεξάρχοντος του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου, με τη συμμετοχή των Σεβ. συλλειτουργούντων Αρχιερέων, του ιερού Κλήρου της πόλεως, σύσσωμων των εκπροσώπων των πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών του τόπου και πλήθους Ηρακλειωτών.


Την πανήγυρη τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασιλ. Λαμπρινός,  Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευρ. Κουκιαδάκης, Βουλευτές του Νομού Ηρακλείου, ο Διευθυντής της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Δ/νσης Κρήτης Υποστράτηγος κ. Μιχ. Καραμανλάκης, οι εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, εκπρόσωποι των τοπικών φορέων και πλήθος πιστών από την πόλη και την ενδοχώρα του Ηρακλείου.