Αρχιερατική Θεία Λειτουργία
στην Ενορία Κουτσουναρίου ΙεράπετραςΤην Kυριακή του Τυφλού 17 Μαΐου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, περιστοιχούμενος από τον Εφημέριο της Ενορίας Πρωτ. Ιωάννη Βουγιουκλή, τον συντ. Εφημέριο Πρωτ. Γεώργιο Μαρκάκη και τον Αρχιαδιάκονο Αμβρόσιο Σκαρβέλη, χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε τη Θεία Λειτουργία, κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο και τέλεσε το ετήσιο μνημόσυνο των Γεωργίου Ξενικάκη και Γεωργίου Χριστάκη, το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της Ελένης Χριστάκη, το εξάμηνο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Λαμπράκη και το εννιάμηνο μνημόσυνο του Γεωργίου Ξυδιανού στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίων Τεσσαράκοντα Κουτσουναρίου Ιεράπετρας.
Ο Σεβ. κ. Ευγένιος αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή του  θαύματος της θεραπείας του εκ γενετής τυφλού και του διπλού ψυχοσωματικού φωτισμού του, επισημαίνοντας την ανάγκη να μην περιοριζόμαστε στο σωματικό φως και στη ζωή των αισθήσεων αλλά να αγωνιζόμαστε συνεχώς για να αποβάλλουμε την πνευματική τυφλότητά μας μέσω του Φωτός του αληθινού, του Αναστάντος Ι. Χριστού.
Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία παρέστη πλήθος πιστών, μεταξύ των οποίων ήταν η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Ιωάννου κ. Μαρία Σακκαδάκη-Μπαχλιτζανάκη και ο Πρόεδρος του του Πολιτιστικου Συλλογου Αναπτυξης Αγιου Ιωαννη Ιεραπετρας Αγίου Ιωάννου κ. Νικόλαος Αθάνατος.