Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και μνημόσυνο στην Ενορία Κάτω Ασιτών Ηρακλείου

Το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, περιστοιχούμενος από Κληρικούς της περιοχής, χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούρηγησε και τέλεσε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κυρού Ευγενίου Ψαλλιδάκη και το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Ιερέως Εμμανουήλ Φασουλάκη, Εφημερίου Απομαρμά, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Κάτω Ασιτών Ηρακλείου.
Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος, κήρυξε το θείο λόγο και αναφέρθηκε με λόγια συγκινητικά στον αείμνηστο παπα-Μανώλη Φασουλάκη, πατέρα του σημερινού Εφημερίου της Ενορίας Κάτω Ασιτών π. Γεωργίου Φασουλάκη, εξαίροντας τα χαρίσματα και την προσωπικότητά του αλλά και στον αοίδιμο γέροντά του Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κυρό Ευγένιο Ψαλλιδάκη, τη μεγάλη αυτή μορφή της Εκκλησίας Κρήτης, ο οποίος εξεδήμησεν εις Κύριον αυτήν την ημέρα πριν από 37 χρόνια, και είχε συνδεθεί ιδιαιτέρως με την Μονή Αγίου Γεωργίου Γοργολαΐνι και τις Παιδικές Κατασκηνώσεις που ίδρυσε και λειτουργούσε εκεί για πολλές δεκαετίες, αλλά και με την Ενορία Κάτω Ασιτών και τους ευσεβείς κατοίκους της.
Εκ μέρους του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου, ο οποίος απουσίαζε στη Σμύρνη συνοδεύοντας με άλλους Συνοδικούς Αρχιερείς την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Ευγένιο προσφώνησε και ευχαρίστησε κατάλληλα ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι.Α.Κ. και Υπογραμματεύς της Ι. Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης Αρχιμ. Πρόδρομος Ξενάκης.