Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Κοιμητήριο Ιεράπετρας
τη Δευτέρα της Διακαινησίμου

Τη Δευτέρα της Διακαινησίμου 13 Απριλίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, συμπαραστατούμενος από τον Ιερό Κλήρο της πόλεως, χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε στον Ιερό Νεκροταφειακό Ναό Αγίων Θεοδώρων, όπου τέλεσε το τρίμηνο μνημόσυνο των μακαριστών Μαρίας Χαλέτη, Μιχαήλ Τσακιράκη και Γεωργίας Χατζάκη (διετές) καθώς και το μνημόσυνο για όλους τους κεκοιμημένους που αναπαύονται στο Κοιμητήριο της πόλεως.


Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. κ. Ευγένιος μίλησε επίκαιρα στο πλήθος των πιστών που κατέκλυσαν τον χώρο του Κοιμητηρίου, σημειώνοντας την ανάγκη επικοινωνία ειδικά αυτές τις ημέρες με τους κεκοιμημένους που περιμένουν από εμάς τους ζώντες την προσευχή μας καθώς Ανάσταση του Χριστού κατέλυσε το κράτος του θανάτου και ζούμε όλοι με την προσδοκία της κοινής Ανάστασής των νεκρών και της ζωής του μέλλοντος αιώνος.
Τέλος, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε μνημόσυνο στο ειδικό κενοτάφιο του Δήμου για τους ευεργέτες της πόλεως και προ του μνήματος των μακαριστών Κληρικών που αναπαύονται στο Κοιμητήριο της πόλεως. Στη Θεία Λειτουργία παρέστη μεγάλος αριθμός Ιεραπετριτών από όλες της Ενορίες της πόλεως, μεταξύ των οποίων και εκπρόσωπος του Δήμου  Αντιδήμαρχος κ. Αργύρης Πανταζής, ο οποίος και κατέθεσε στεφάνι στο κενοτάφιο του Δήμου.