Η πανήγυρη του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου Χανίων


ΤoΣάββατο 21 Νοεμβρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του οικείου Ποιμενάρχου Σεβ. Μητροπολίτου Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού, έλαβε μέρος στην πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα Ιερό Καθεδρικό Ναό των Εισοδίων Θεοτόκου Χανίων, που πανηγύρισε με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και ιερή κατάνυξη.


Μετά την ακολουθία του Όρθρου τελέστηκε πολυαρχιερατική ή Θεία Λειτουργία, στην οποία προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος και έλαβαν μέρος οι Σεβ. Μητροπολίτες Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, Ιερισού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος καθώς επίσης  και πλειάδα κληρικών της Ι. Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου.


Ακολούθησε η λιτάνευση της Εικόνας της Υπεραγίας Θεοτόκου σε κεντρικούς δρόμους της πόλης προπορευομένων αντιπροσωπείας της ΕΛ.ΑΣ., της στρατιωτικής μπάντας της 5ης Μεραρχίας Κρητών, μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης καθώς και της Εκκλησιαστικής Πατριαρχικής Σχολής των Χανίων, προσκοπικών ομάδων, αντιπροσωπείας του Ερυθρού Σταυρού, παραδοσιακών Συλλόγων με κρητικές φορεσιές και εκατοντάδων πιστών, ενώ έμπροσθεν του Δημαρχείου τελέσθηκε η ακολουθία της αρτοκλασίας.


Στη συνέχεια τελέστηκε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου, Προστάτιδος των Ενόπλων Δυνάμεων, τελέσθηκε η επίσημη Δοξολογία για την εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων, μετά την οποία ο Αντισυνταγματάρχης (ΠΖ) κ. Γεώργιος Βιδιαδάκης ανέγνωσε την Ημερησία Διαταγή του Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Πάνου Καμένου.  Αργότερα εψάλη επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο πεσόντων υπέρ πεσόντων υπέρ της πατρίδος και ακολούθησαν οι καταθέσεις στεφάνων από πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές και εκπροσώπους Φορέων και Συλλόγων.


Την πανήγυρη τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Χανίων κ. Αναστάσιος Βάμβουκας,ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Στ. Αρναουτάκης, οι Βουλετές και πολιτευτές του Ν. Χανίων, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης Υποστράτηγος κ. Μιχ. Καραμανλάκης, οι εκπρόσωποι των στρατιωτικών Αρχών, εκπρόσωποι όλων των τοπικών Φορέων και Συλλόγων και πλήθος πιστών.