Εκδήλωση παρουσίασης τιμητικού Τόμου της δεκαετούς Πατριαρχίας του Μακ. Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου Β΄


Το απόγευμα του Σαββάτου 27/6 ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ευγένιος παρέστη στην εκδήλωση παρουσίασης του τιμητικού Τόμου της δεκαετούς Πατριαρχίας του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄ που πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων της Πατριαρχικής Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Ηρακλείου.

Ομιλητής ήταν ο Σεβ. Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας με θέμα: «Θεόδωρος: ο Πατριάρχης της προσευχής και της αγάπης». Στη συνέχεια ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Πρόδρομος Ξενάκης, Γεν. Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι.Α.Κ. παρουσίασε με ζωηρό και γλαφυρό λόγο τόν Τόμο και τέλος την εκδήλωση έκλεισε με καταλητήρια προσλαλιά ο Μακ. Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος Β΄, ο οποίος τίμησε με το χρυσό Λέοντα του Αλεξανδρινού Θρόνου την Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Αλικαρνασσού «Αρτεμησία» κ. Ελένη Ασπετάκη.


Την εκδήλωση, στην οποία παράστησαν ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος, οι Σεβ. Μητροπολίτες Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας, Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος, Γουινέας κ. Γεώργιος, Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, οι Θεοφ. Επίσκοποι Ναυκρατίδος κ. Μελέτιος και Χριστουπόλεως κ. Μακάριος και εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών, πλαισίωσε με Βυζαντινούς ύμνους ο χορός ιεροψαλτών «Κρήτες Μαΐστορες» καθώς και με Μικρασιατικά τραγούδια ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Αλικαρνασσού «Αρτεμησία».