Η πανήγυρη του Ιερού Ενοριακού Ναού Τιμίου Σταυρού Ιεράπετρας

 


Με εκκλησιαστική λαμπρότητα, ιερή κατάνυξη και πάνδημη συμμετοχή των πιστών της πόλεως εορτάσθηκε τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου η παγκόσμια Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στον φερώνυμο Ιερό Ενοριακό Ναό της πόλεως της Ιεράπετρας.
Το απόγευμα της Κυριακής 13/9 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, περιστοιχούμενος από τους Εφημερίους της πόλεως και άλλους Κληρικούς, χοροστάτησε κατά την ακολουθία του πανηγυρικού Εσπερινού της εορτής, ευλόγησε το πλήθος των προσφερομένων άρτων και κήρυξε κατάλληλα τον θείο λόγο στο πολυάριθμο εκκλησίασμα.


Στη μεστή θεολογικών μηνυμάτων ομιλία του ο Σεβ. κ. Ευγένιος αναφέρθηκε στο μυστήριο της σταυρικής θυσίας του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και στο ιερό σύμβολο του Σταυρού, το «αήττητον τρόπαιον» και το «όπλον ειρήνης» των χριστιανών, με το οποίο σφραγίζονται τα ιερά Μυστήρια της Εκκλησίας μας. Επίσης, αναφέρθηκε στο σταυρικό πολίτευμα της Εκκλησίας που χαρακτηρίζεται από τη θυσία και την προσφορά στον συνάνθρωπο και την Εκκλησία του Χριστού, σημειώνοντας ότι πρότυπο και υπόδειγμα αυτής της θυσιαστικής προσφοράς είναι η κεφαλή της Εκκλησίας, ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός, και οι αναρίθμητοι άγιοι Μάρτυρες της πίστεώς μας.
Ακολούθησαν οι Χαιρετισμοί του Τιμίου Σταυρού


Ανήμερα της εορτής, Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγενίου, ο οποίος στη συνέχεια προέστη στην τελετή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού και ακολούθως ιερούργησε και κήρυξε τον θείο λόγο, συμπαραστατούμενος από τους δύο Εφημερίους του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού.


Κατά τη διάρκεια της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε σε Αναγνώστη τον συνταξιούχο Εκπαιδευτικό κ. Γεώργιο Μιχελαράκη, ο οποίος διακονεί καθημερινά στο ιερό αναλόγιο της Ενορίας και ευχήθηκε σε όλο το εκκλησίασμα τη δύναμη του του ζωηφόρου Τιμίου Σταυρού, δια του οποίου οι δοκιμασίες, οι θλίψεις και οι δυσκολίες της ζωής μεταποιούνται σε ευλογία και η ανθρώπινη αδυναμία σε υπερβολή της δυνάμεως του Θεού.


Στην πανήγυρη του Ναού συμμετείχε πλήθος πιστών, μεταξύ των οποίων ο Αντιδήμαρχος κ. Εμμ. Φραγκούλης, οι πρώην Δήμαρχοι Ιεράπετρας κ. Νικ. Χριστοφακάκης και κ. Σήφης Αναστασάκης, ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Ιεράπετρας κ. Νεκτάριος Φρονιμάκης και πλήθος πιστών.