Η εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου


Mε λαμπρότητα και σύμφωνα με την εκκλησιαστική τάξη εορτάσθηκε τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου η εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.


Το εσπέρας της Κυριακής 1 Φεβρουαρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, περιστοιχούμενος από τον Ιερό Κλήρο της περιοχής, με επικεφαλής τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Τοπλού Αρχιμ. Φιλόθεο Σπανουδάκη, χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού της εορτής, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο στον κατάμεστο από πιστούς φερώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της πόλεως Σητείας, κάτω από τον Ιερό Ενοριακό Ναό Ευαγγελισμού Θεοτόκου. Ο Σεβ. κ. Ευγένιος μίλησε επίκαιρα για τη μεγάλη Δεσποτικοθεομητορική εορτή σημειώνοντας ότι πρεσβύτης Συμεών αναγνώρισε τον Θεάνθρωπο κατά την αφιέρωσή Του στο Θεό την τεσσαρακοστή ημέρα από τη γέννησή Του ως πρωτοτόκου υιού και ευχήθηκε και εμείς να αξιωθούμε να Τον αναγνωρίζουμε και να απολυθούμε «εν ειρήνη».
Στην ακολουθία παρέστη πλήθος πιστών, μεταξύ των οποίων και ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θεόδ. Πατεράκης.


Ανήμερα της εορτής, Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ευγένιος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε και μίλησε επίκαιρα στο πολυπληθές εκκλησίασμα στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Υπαπαντής του Κυρίου Ζάκρου Σητείας. Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στα θεολογικά μηνύματα της προϋπάντησης του Κυρίου μας Ιησού Χριστό από τον Θεοδόχο Συμεών.