Ολοκληρώθηκαν οι επισκέψεις του Σεβ. Μητροπολιτου Ιεραπύτνης & Σητείας κ. Ευγενίου  στα Γυμνάσια και τα Λύκεια της Ιεράπετρας

Την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος ολοκλήρωσε τις καθιερωμένες επισκέψεις του στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ιεράπετρα, προκειμένου να επικοινωνήσει και να ανταλλάξει ευχές με τους καθηγητές και τους μαθητές και να τους διανείμει το ημερολόγιο της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας για το 2015.
Επισκέπτηκε διαδοχικά το 3ο Γυμνάσιο, το 1ο Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ.) και το 2ο Γυμνάσιο της πόλης και πέρασε από όλα τα τμήματα δίδοντας τις πατρικές του ευχές και διανέμοντας το συνοπτικό ημερολόγιο της Ιεράς Μητροπόλεως για το 2015 σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, ενώ στους Καθηγητές επέδωσε το ημερολόγιο τσέπης της Ιεράς Μητροπόλεως.


Τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας συνόδευαν ο Εφημέριος της Ενορίας του Ι. Κ. Ναού Αγίας Φωτεινής Αρχιμ. Φιλόθεος Δοργιάκης (στο παραλιακό σχολικό συγκρότημα), ο Εφημέριος του Ι. Ναού Μιχαήλ Αρχαγγέλου Ιεράπετρας Πρωτ. Σάββας Λιναρδάκης, ο Αρχιδιάκονος π. Αμβρόσιος Σκαρβέλης και οι Διευθυντές των τριών σχολείων κ. Νικόλαος Σπυριδάκης, κ. Αικατερίνα Τζιρή και κ. Σοφία Κονταξάκη αντίστοιχα.
Παράλληλα, στο 3ο και το 2ο Γυμνάσιο ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ευγένιος διένειμε περίπου διακόσια αντίτυπα της Καινής Διαθήκης στους μαθητές της Β τάξης των δυο σχολείων, έκδοση και δωρεά του Κοινωφελούς Ιδρύματος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας «Παναγία Ακρωτηριανή» που περιέχει το πρωτότυπο κείμενο και εγκεκριμένη από το Οικουμενικό Πατριαρχείο μετάφραση. Η Κ.Δ., που είναι απαραίτητη σε κάθε χριστιανικό σπίτι, δίδεται στους μαθητές της Β΄ Γυμνασίου ως βοήθημα για το μάθημα των Θρησκευτικών.