Επίσκεψη του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Ευγενίου στα Γυμνάσια και τα Λύκεια της πόλης της Σητείας  και στο Γυμνάσιο Τουρλωτής

 


Την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, στο πλαίσιο των καθιερωμένων επισκέψεων του σε όλα τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εντός της Μητροπολιτικής περιφέρειας επισκέφθηκε τα δύο Λύκεια (Επαγγελματικό και Γενικό) και τα δύο Γυμνάσια (1ο και 2ο) της Σητείας. Οι Διευθυντές κ.κ. Γρηγ. Προεστάκης, Γεώργ. Ταμπουρατζής, Γεώργ. Ρουσομουστακάκης και Νικόλαος Τσαντάκης, όλοι οι διδάσκοντες αλλά και το σύνολο των μαθητών υποδέχθηκαν εγκάρδια στα σχολεία τους τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιο, ο οποίος έδωσε τις ευχές του για το νέο έτος μαζί με το συνοπτικό ημερολόγιο 2015 της Ιεράς Μητροπόλεως.


Ειδικότερα, ο Σεβασμιώτατος επισκέπτηκε όλα τα τμήματα του Επαγγελματικού (ΕΠΑ.Λ.) και του Γενικού Λυκείου και διένειμε στους Καθηγητές και στους τελειόφοιτους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄ Λυκείου το εγκόλπιο ημερολόγιο της Ι. Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας, που φέτος είναι αφιερωμένο σε ιστορικούς ναούς και τα χριστιανικά μνημεία των Ενοριών Λιθινών, Συκιάς, Κουτσουρά, Σταυροχωρίου, Ορεινού και Σχινοκαψάλων. Ο Σεβ. κ. Ευγένιος, συνοδευόμενος από τους Διευθυντές και τον Αιδεσιμολ. Αρχιερατικό Επίτροπο της Γ´ Αρχιερατικής Περιφέρειας και πρ. Λυκειάρχη Σητείας Πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Γουλιέλμο, τον Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερο π. Νικόλαο Αλεξάκη, Θεολόγο καθηγητή, και τον Αιδεσ. Εφημέριο της Ενορίας Πισκοκεφάλου π. Αντώνιο Μεταξάκη, πέρασε από όλες τις αίθουσες διδασκαλίας και ευχήθηκε δια ζώσης για το νέο έτος ενώ αντάλλαξε ευχές και είχε σύντομη αλλά εποικοδομητική συνεργασία με τους καθηγητές των δύο Λυκείων.


Στη συνέχεια, συνοδευόμενος από τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Φιλοκτήμονα Αυγουστινάκη, επισκέφθηκε τα δύο Γυμνάσια της πόλης, που συστεγάζονται πλησίον του Ιερού Ενοριακού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, και ευχήθηκε καλή και εποικοδομητική χρονιά στους εκπαιδευτικούς και σε όλους τους μαθητές, στους οποίους διένειμε το συνοπτικό ημερολόγιο της Ι. Μητροπόλεως.


Επιπλέον, ο Σεβ. κ. Ευγένιος διαμοίρασε την Καινή Διαθήκη στους περίπου 150 μαθητές της Β΄ Γυμνασίου των δύο σχολείων. Το πρωτότυπο κείμενο της Κ.Δ. με την επίσημη μετάφραση στη δημοτική γλώσσα, ως γνωστό, έχει εκδώσει το Ίδρυμα της Ιεράς Μητροπόλεως «Παναγία η Ακρωτηριανή» και τα τελευταία χρόνια αδιαλείπτως διανέμεται για το μάθημα των Θρησκευτικών από τον Σεβασμιώτατο σε όλα τα Γυμνάσια της Μητροπολιτικής περιφέρειας.
Επίσης, είχε σύντομη συνεργασία με τους θεολόγους καθηγητές και με τους λοιπούς καθηγητές των δύο σχολείων, στους οποίους, μαζί με τις θερμές ευχές του, επέδωσε και το εγκόλπιο ημερολόγιο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Τέλος, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, συνοδευόμενος από τον Αιδεσιμώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Νικόλαο Φραγκίδη, Εφημέριο της Ενορίας Τουρλωτής, και τον Αρχιδιάκονο Αμβρόσιο Σκαρβέλη επισκέφθηκε το Γυμνάσιο Τουρλωτής, όπου μαζί με τις ευχές του για τό νέο έτος διένειμε το εγκόλπιο ημερολόγιο της Ιεράς Μητροπόλεως στον Διευθυντή κ. Σάββα Καλένη και στους καθηγητές, το συνοπτικό ημερολόγιο στους μαθητές όλου του σχολείου και την Καινή Διαθήκη στους 9 μαθητές της Β΄ τάξης του σχολείου.