Η εορτή της μνήμης του Αγίου Νεκταρίου στην Καλλιθέα Ιεράπετρας

Με λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή πιστών πανηγύρισε τη Δευτέρα  9 Νοεμβρίου, εορτή της μνήμης του Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως, ο φερώνυμος Ιερός Ναός της Ενορίας Παναγίας Ελεούσης στην περιοχή «Καλλιθέα» της Ιεράπετρας.
Το εσπέρας της Κυριακής 8 Νοεμβρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, συμπαρασταστούμενος από τους δύο Εφημερίους της Ενορίας, χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού της εορτής, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο στο πλήθος των πιστών που κατέκλυσαν τον πανηγυρίζοντα Ναό.
Στην ομιλία του ο Σεβ. κ. Ευγένιος αναφέρθηκε στο μεγάλο ποιμαντικό, συγγραφικό και διδακτικό έργο του σύγχρονου Αγίου, και στάθηκε στα κείμενα αυτογνωσίας «Το γνώθι σ᾿ αυτόν», σημειώνοντας την ανάγκη αυτογνωσίας και ταπεινού φρονήματος στη ζωή μας, όπως μας περιέγραψε με ενάργεια αλλά  κυρίως έκανε πράξη ο τιμώμενος Άγιος, του οποίου στο τέλος επικαλέσθηκε την πρεσβεία και προστασία του στη δύσκολη εποχή μας.   

Ανήμερα της εορτής, Δευτέρα 9 Νοεμβρίου τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου, η ευλόγηση των άρτων και η θεία Λειτουργία, κατά την οποία προεξήρχε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Κύριλλος Διαμαντάκης, Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας, ο οποίος και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο.