Η πανήγυρη του Ι. Ναού Αγίας Άννης
 στη Θρυπτή Ιεράπετρας

To Σάββατο 25 Ιουλίου, εορτή της Κοιμήσεως της Αγίας Άννης, πανηγύρισε ο φερώνυμος βυζαντινός Ναός της Ενορίας Επάνω Χωρίου στη Θρυπτή Ιεράπετρας.
Tο απόγευμα της Παρασκευής 24/7 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος χοροστάτησε, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και κήρυξε τον θείο λόγο κατά την ακολουθία του πανηγυρικού Εσπερινού, περιστοιχούμενος από τους Εφημερίους ομόρων των Ενοριών Κάτω Χωριού και Επάνω Χωριού Ιεράπετρας ενώ έψαλλε πολυμελής χορός Ιεροψαλτών.


Ο Σεβασμιώτατος μίλησε επίκαιρα στο εκκλησίασμα από την ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας που συμμετείχε στον πανηγυρικό Εσπερινό για τους Προπάτορες του Κυρίου μας Ιησού Χριστού Ιωακείμ και Άννα, η οποία αν και στείρα κυοφόρησε «την απαρχήν της ημών σωτηρίας», την Υπεραγία Θεοτόκο, και ανεφέρθηκε στο θείο δώρο της μητρότητας και την υψηλή αποστολή της μητέρας για την «εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου» ανατροφή των παιδιών.
Στην πανυγηρικό Εσπερινό της εορτής συμμετείχε πολυάριθμοι πιστοί, μεταξύ των οποίων και ο Αντιδήμαρχος κ. Ανδρ. Παπαδοπετράκης.
Ανήμερα της εορτής, Σάββατο 25/7, τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερατικό συλλείτουργο.