Αρχιερατική Θεία Λειτουργία
στον πανυγυρίζοντα Ι. Ναό Αγίου Παύλου Φέρμων Ιεράπετρας

Με μεγάλη λαμπρότητα πανηγύρισε τη Δευτέρα 29 Ιουνίου, εορτή των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, ο φερώνυμος Ιερός Ενοριακός Ναός Αγίου Παύλου Φέρμων Ιεράπετρας.
Την παραμονή τελέσθηκε η ακολουθία του πανηγυρικού Εσπερινού της εορτής με τη συμμετοχή πλήθους πιστών. Ανήμερα της εορτής, Δευτέρα 29/6, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, περιστοιχούμενος από Εφημερίους της περιοχής, χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και στη συνέχεια ιερούργησε και μίλησε επίκαιρα στο πολυπληθές εκκλησίασμα.


Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στους «πρωτόθρονους» των Δώδεκα Αποστόλων, οι οποίοι μετέδωσαν στα πέρατα της οικουμένης το λυτρωτικό μήνυμα του Ευαγγελίου και μαρτύρησαν στη Ρώμη, και ιδιαιτέρως στον Απόστολο των Εθνών Παύλο, ο οποίος συνδέθηκε άρρηκτα με τον εκχριστιανισμό του Ελλαδικού χώρου και ιδιαίτερα με την Κρήτη, όπου «κατέλιπε» τον συνέκδημο και μαθητή του Απόστολο Τίτο ως πρώτο Επίσκοπο για να ευαγγελίσει απ᾽ άκρου εις άκρον τη Μεγαλόνησο.

 


Στο τέλος της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος χειροθέτησε σε Αναγνώστη τον εκ των ιεροψαλτών της Ενορίας κ. Ιωάννη Σακκαδάκη.


Στην πανήγυρη παρέστη πλήθος πιστών μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος κ. Ιωάννης Τζιρβελάκης και Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας, η Πρόεδρος κ. Σακκαδάκη- Μπαχλιτζανάκη Μαρία και τα Μέλη της Τοπικής Κοινότητας, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αναπτύξεως Αγίου Ιωάννου κ. Νικ. Αθάνατος και πλήθος πιστών της περιοχής.