Στο Κέντρο Κοινωνικής και Πολιτιστικής Μέριμνας
της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας φιλοξενείται ο Mετεωρολογικός Σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Στην οροφή του νεόδμητου Κέντρου Κοινωνικής και Πολιτιστικής Μέριμνας της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας, που έχει ανεγερθεί στον αύλιο χώρο της Ι. Μητροπόλεως στην Ιεράπετρα, φιλοξενείται πλέον ο αυτόματος Mετεωρολογικός Σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.


Το Κέντρο Κοινωνικής και Πολιτιστικής Μέριμνας της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας ανταποκρίθηκε θετικά στο σχετικό αίτημα παροχής άδειας εγκαταστάσεως του αυτόματου μετεωρολογικού σταθμού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Το Κέντρο, πέρα από την άδεια τοποθέτησης του μετεωρολογικού ιστού, παρέχει επίσης στο Σταθμό τη διευκόλυνση να συνδεθεί ασύρματα με τις υπερσύγχρονες ηλεκτρονικές εγκαταστάσεις του εν λόγῳ κτηρίου, προκειμένου να καταγράφονται πληρέστερα και για την ωφέλεια των κατοίκων της Ιεράπετρας οι μετεωρολογικές συνθήκες της ευρύτερης περιοχής της νοτιοανατολικής Κρήτης.
Μπορείτε στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση να δείτε τις μετεωρολογικές καταγραφές και προβλέψεις για την περιοχή της Ιεράπετρας:

http://penteli.meteo.gr/stations/ierapetra/