Η πανήγυρη του Ιερού Ναού Αγίας Ειρήνης Κουτσουρά


Μέσα στην εορταστική ατμόσφαιρα του Πεντηκοσταρίου πανηγύρισε την Τρίτη 5 Μαΐου ο Ιερός Ναός Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης στην Ενορία Κουτσουρά.
Ανήμερα της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, συμπαραστατούμενος από Εφημερίους των όμορων Ενοριών χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους άρτους και στη συνέχεια ιερούργησε και μίλησε επίκαιρα στο εκκλησίασμα.


Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ευγένιος στην εμπνευσμένη ομιλία του αναφέρθηκε στην Αγία Μεγαλομάρτυρα Ειρήνη, που αφιερώθηκε ολοκληρωτικά στον Νυμφίο της Εκκλησίας μας, και τόνισε ότι όλοι οι Άγιοι της Εκκλησίας μας, ως φίλοι του Θεού, μεσιτεύουν και πρεσβεύουν πάντοτε υπέρ των εκείνων που με πίστη επικαλούνται το όνομά τους και μας δείχνουν τον δρόμο για να γίνουμε και εμείς οικείοι και συγκληρονόμοι της Βασιλείας του Θεού.
Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία παρέστη πλήθος πιστών, μεταξύ των οποίων ήταν και οι Δήμαρχοι Ιεράπετρας και Σητείας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης και κ. Θεόδωρος Πατεράκης αντίστοιχα.