Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος
επισκέφθηκε την Κατασκήνωση της Ι. Μητροπόλεως
στην Ιερά Μονή Βρυωμένου


Την Κατασκήνωση της Ιεράς Μητροπόλεως στην Ιερά Μονή Παναγίας Παναγίας Βρυωμένου Μεσελέρων επισκέφθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 1 Ιουλίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, συνοδευόμενος από τον Αιδεσιμολ. Οικονόμο π. Αθανάσιο Ταρλαντέζο, Αρχιερατικό Επίτροπο της Στ΄ Αρχιερατικής Περιφερείας, και τον Αρχιδιάκονο π. Αμβρόσιο Σκαρβέλη. Τα εβδομήντα (70 ) παιδιά- μαθητές των Κατηχητικών Σχολείων των Ενοριών της Μητροπολιτικής περιφέρειας υποδέχθηκαν με έκδηλη χαρά τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας, με επικεφαλής τον υπεύθυνο Κληρικό της Κατασκήνωσης, π. Ιωάννη Τράκο, Εφημέριο Ενορίας Γρα-Λυγιάς, παρουσίᾳ του Εφημερίου Ενορίας Μεσελέρων π. Εμμανουήλ Παπαευαγγελίδη και των στελεχών-εθελοντών συνεργατών της Κατασκήνωσης.


Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε και μίλησε κατάλληλα  κατά την ακολουθία του Εσπερινού στο κατάγραφο βυζαντινό ναό της Μονής με τοιχογραφίες εξαιρετικής τεχνοτροπίας του 1401, κατά την οποία και έψαλλαν οι Πατέρες με τα παιδιά.


Στη συνέχεια ο Σεβ. κ. Ευγένιος πρόσφερε γλυκά σε όλα τα παιδιά και συνομίλησε μαζί τους στον αύλειο χώρο της Μονής. Ο Σεβασμιώτατος παρότρυνε τους μικρούς κατασκηνωτές να βιώσουν αυτή την όμορφη και ανέμελη περίοδο στον αγιασμένο και πανέμορφο χώρο της ιστορικής Ιεράς Μονής Βρυωμένου, γνωρίζοντας νέους φίλους, μακριά από τα σύγχρονα μέσα της τεχνολογίας, τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, τον Η/Υ, το κινητό τηλέφωνο και την τηλεόραση.


Το γεμάτο δραστηριότητες ημερήσιο πρόγραμμα της Εκκλησιαστικής Κατασκήνωσης, που φέτος λειτουργεί από 28 Ιουνίου έως και 5 Ιουλίου, ξεκινά με την έπαρση της σημαίας και την πρωινή προσευχή και κλείνει με το Απόδειπνο, αποτελώντας ένα «ταχύρρυθμο Κατηχητικό Σχολείο», με αλλεπάληλες ευκαιρίες αληθινής ψυχαγωγίας.