Κυριακή των Βαΐων

Την Κυριακή των Βαΐων, 5 Aπριλίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου, κατά τη διάρκεια του οποίου ευλόγησε τα βάϊα, και στη συνέχεια τέλεσε τη Θεία Λειτουργία του Ιερού Χρυσοστόμου και κήρυξε κατάλληλα τον θείο λόγο στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Αικατερίνης Σητείας.


Στην συγκινητική ομιλία του αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή και την θριαμβευτική είσοδο του «επί πώλου όνου καθημένου» Κυρίου στην Ιερουσαλήμ. Όπως σημείωσε μετά την έγερση του Λαζάρου, που αποτελεί προτύπωση της Αναστάσεως του Ι. Χριστού και και όλων των ανθρώπων, αρχίζει η πορεία του Κυρίου προς το εκούσιο Πάθος, καθώς οι αρχιερείς του Ισραήλ και οι Φαρισαίοι θα ξεσηκώσουν τον λαό και θα μετατρέψουν σε λίγες ημέρες το «Ωσαννά εν τοις υψίστοις ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου» σε «Άρον, άρον, σταύρωσον αυτόν».
Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία παρέστη πλήθος πιστών μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θεόδ. Πατεράκης, η Αντιπεριφερειάρχης κ. Πελαγία Πετράκη και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας κ. Νικ. Κοζυράκης.