Μεγάλη Παρασκευή


Τη Μεγάλη Παρασκευή 10 Απριλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος χοροστάτησε στην ακολουθία των Μεγάλων και Βασιλικών Ωρών και στον Εσπερινό της Αποκαθηλώσεως στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας, όπου μίλησε επίκαιρα για τον Σταυρωθέντα Κύριο.


Το εσπέρας χοροστάτησε στην ακολουθία του Επιταφίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας και προεξήρχε της περιφοράς του Επιταφίου. Και φέτος στην πομπή, κατά την οποία προπορευόταν η Φιλαρμονική του Δήμου Ιεράπετρας, συμμετείχε πλήθος κόσμου, μεταξύ του οποίου ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θ. Καλαντζάκης και ο Βουλευτής Ν. Λασιθίου κ. Κ. Δερμιτζάκης. Η συνάντηση των Επιταφίων των έξι Ενοριών της πόλεως έγινε στην πλατεία προ του Δημαρχείου της Ιεράπετρας, όπου και ανεπέμφθη δέηση.


Κατά τη διάρκεια της ημέρας ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας, συνοδευόμενος από τον Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Κύριλλο Διαμαντάκη και τον Αρχιδιάκονο π. Αμβρόσιο διήλθε και προσκύνησε τους Επιταφίους όλων των Ενοριών της πόλεως Ιεράπετρας και όμορων χωριών.