Αρχιερατικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Οσίας Πελαγίας
Ενορίας Παχείας Άμμου

Με λαμπρότητα πανηγύρισε την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου, εορτή της μνήμης της Οσίας Πελαγίας, ο φερώνυμος Ιερός Ναός της Ενορίας Παχείας Άμμου στα Γουρνιά Ιεράπετρας.
Το απόγευμα της Τετάρτης 7 Οκτωβρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, περιστοιχούμενος από τον Εφημέριο της Ενορίας Αρχιμ. Παΐσιο Δερμιτζάκη και τον Εφημέριο Ενορίας Καλού Χωριού Αρχιμ. Φιλάρετο Ζαχαριουδάκη, καθώς και τον Αρχιδιάκονο Αμβρόσιο Σκαρβέλη, χοροστάτησε στην ακολουθία του Μεγάλου πανηγυρικού Εσπερινού της εορτής, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και μίλησε κατάλληλα στο πολυάριθμο εκκλησίασμα.
Στην ομιλία του ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ευγένιος αναφέρθηκε στην ζωή της τιμωμένης Οσίας, η οποία αναδείχθηκε τύπος και υπογραμμός για τη θαυμαστή μετάνοιά της, την αλλαγή του τρόπου ζωής της, την έμπρακτη εφαρμογή της ευαγγελικής διδασκαλίας, τη φιλανθρωπία της προς τους φτωχούς, τις χήρες και τα ορφανά, την αγνότητα της ψυχής της και τη δυνατή επιθυμία της για Θεοκοινωνία, και ευχήθηκε όλοι μας να μπορέσουμε να ακολουθήσουμε τα ίχνη των Αγίων που οδηγούν στη σωτηρία και την αιώνια ζωή.   
Στην πανήγυρη συμμετείχε πoλλοί πιστοί της περιοχής, οι οποίοι στο τέλος δέχθηκαν το κέρασμα του Πολιτιστικού Συλλόγου και του Συλλόγου Γυναικών «ΝΗΡΗΙΔΕΣ» Παχείας Άμμου.
Ανήμερα της εορτής στον πανηγυρίζοντα Ναό τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου», η ευλόγηση των άρτων και στη συνέχεια η Θεία Λειτουργία.