Αρχιερατική Θεία Λειτουργία
και απονομή οφφικίου στον Εφημέριο της Ενορίας Παλαικάστρου

Την Κυριακή των Μυροφόρων 26 Απριλίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε ιερούργησε, κήρυξε κατάλληλα τον θείο λόγο και τέλεσε το εννιάμηνο μνημόσυνο της μακαριστής Άννας Τσαντηράκη, Προσκυνήτριας, και το τρίμηνο μνημόσυνο της μακαριστής Αικατερίνης Σταυρακάκη στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Τριάδος Παλαικάστρου πόλεως Σητείας.

 

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του στο πυκνό εκκλησίασμα τόνισε ότι την Κυριακή η Εκκλησία μας τιμά τις μυροφόρες γυναίκες ως τις αψευδείς μάρτυρες της Αναστάσεως του Κυρίου και τις πρώτες φορείς του αναστάσιμου μηνύματος στους Αποστόλους, αλλά τιμά και τους μάρτυρες τα Tαφής του Χριστού, τον Ιωσήφ τόν από την Αριμαθαία και τον Νικόδημο, οι οποίοι ζήτησαν το Άγιο Σώμα του Χριστού από τον Πιλάτο για να το ενταφιάσουν.

 

Τέλος, ο Σεβ. κ. Ευγένιος, αναφερόμενος στην ολοπρόθυμη και θυσιαστική διακονία του Αιδεσιμωτάτου Εφημερίου της Ενορίας Παλαικάστρου και Αρχιερατικού Επιτρόπου της Δ΄ Αρχιερατικής Περιφερείας π. Σπυρίδωνα  Ρελάκη, στο Ιερό Θυσιαστήριο του Κυρίου για περίπου εικοσιπέντε χρόνια, αλλά και στην άοκνη και με ένθεο ζήλο υπηρεσία των πολλαπλών ποιμαντικών αναγκών της Ενορίας Παλαικάστρου του απένειμε το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας.