Αρχιερατικός Εσπερινός και Ιερά Παράκληση
στην Ιερά Μονή Παναγίας Παπλινού Ιεράπετρας

Στην πάλαι ποτέ διαλάμψασα Ιερά Μονή Παναγίας Παπλινού Ιεράπετρας χοροστάτησε το απόγευμα της Δευτέρας 10 Αυγούστου, κατά την ακολουθία του Εσπερινού και του Μικρού Παρακλητικού Κανόνος στην Υπεραγία Θεοτόκο,  ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, ο οποίος ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο.


Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας στην ομιλία του παρότρυνε να μιμηθούμε την Παναγία μας, που κι αυτή με νηστεία και προσευχή γνώρισε τον άγιο Θεό και έγινε η Μητέρα του Χριστού. Όπως τόνισε, τα δύο αυτά μέσα είναι απαραίτητα στη ζωή του χριστιανού, γιατί αποκτά βέβαιη και καθαρή πίστη στο Θεό και σταθερή, δημιουργική και έμπρακτη ζωή, σύμφωνα με τον λόγο του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου «πίστις άνευ έργων νεκρά εστί» (Ιακ. 2,26).
Τέλος, ο Σεβασμιώτατος επικαλέσθηκε τη χάρη, τη σκέπη και την προστασία της Υπεραγίας Θεοτόκου, ευχόμενος στον περιεστώτα λαό και στους δεκαπενταριστές ή δεκαπεντιστές που διαμένουν αυτήν την περίοδο στα πέριξ κελλιά και οικήματα της παλαιάς Μονής να διέλθουν με προσευχή, πνευματική ανάνηψη και κατάνυξη τις υπόλοιπες ημέρες του Δεκαπενταυγούστου και τη μεγάλη Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως.