Η εορτή της Πεντηκοστής
στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγίας Τριάδος Kαλού Χωριού Μερ/λου


Με μεγάλη λαμπρότητα και ιεροπρέπεια εορτάσθηκε την Κυριακή 31 Μαΐου η εορτή της Πεντηκοστής στους Ενοριακούς Ναούς και τις Ιερές Μονές της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας.


Επίκεντρο αποτέλεσε ο πανηγυρίζων Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος Kαλού Χωριού Μεραμβέλλου, ο οποίος φέτος κατά τη λαμπρή πανήγυρή του εόρτασε με τριήμερες λατρευτικές και λοιπές εορταστικές εκδηλώσεις τα σαράντα (40) χρόνια από τα Εγκαίνιά του.


Το απόγευμα του Σαββάτου 30 Μαΐου έγινε η υποδοχή του ιερού Λειψάνου του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του Θαυματουργού, το οποίο μετέφερε από τήν Ιερά Μονή Τοπλού Σητείας, όπου φυλάσσεται, ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας Αρχιμ. Κύριλλος Διαμαντάκης, ο οποίος στη συνέχεια προέστη στην ακολουθία του Εσπερινού, ευλόγησε τους άρτους και κήρυξε κατάλληλα τον θείο λόγο.


Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εορταστικές εκδηλώσεις του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος είχαν ξεκινήσει από το πρωί με την εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του πανηγυρίζοντος Ναού σε συνεργασία με το Σύλλογο Αιμοδοσίας Καλού Χωριού.
Ανήμερα της εορτής, Κυριακή 31/5 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε και χοροστάτησε στον Εσπερινό της Γονυκλισίας.


Κατά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και μετά την Οπισθάμβωνο Ευχή ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ευγένιος, αφού ευχήθηκε στο πολυάριθμο εκκλησίασμα να κλίνουμε όλοι ευλαβικά τα γόνατα της ψυχής μας για την απόκτηση της Χάριτος και της δρόσου του Παναγίου Πνεύματος και να δοξολογήσουμε την Αγία Τριάδα για τη συμπλήρωση μίας τεσσαρακονταετίας από τα Εγκαίνια του πανηγυρίζοντος ναού, χειροθέτησε σε Αναγνώστη τους κ. Ιωάννη Τζώρτζη του π. Εμμανουήλ, κ. Νικόλαο Μανιαδάκη του Γεωργίου, κ. Γεώργιο Τζιράκη του Εμμανουήλ, κ. Ιωάννη Γεροντή του Κανάκη και κ. Μιχαήλ Γεροντή του Κανάκη. Επίσης απένειμε Δίπλωμα Τιμής και τον δίκαιον της Εκκλησίας έπαινον στον κ. Εμμανουήλ Καλύβα του Γεωργίου για την πολύτιμη προσφορά του ως Ιεροψάλτου, στους κ. Χαράλαμπο Μανιαδάκη του Γεωργίου, κ. Σταύρο Φραγκιαδούλη του Εμμανουήλ, κ. Νικόλαο Χριστινάκη του Εμμανουήλ, κ. Νικόλαο Φυδάνη του Ευθυμίου, κ. Μιχαήλ Τζώρτζη τοῦ Εμμανουήλ, κ. Μιχαήλ Μανιαδάκη του Χαραλάμπους, κ. Μάρκο Ψύλλο του Μιχαήλ, κ. Κωνσταντίνο Καβουσανό του Γεωργίου, κ. Εμμανουήλ Ψύλλο του Μιχαήλ, κ. Εμμανουήλ Κουρίνο του Νικολάου, κ. Δημήτριο Τζώρτζη του Εμμανουήλ, κ. Γεώργιο Σγουρό του Ιωάννου, κ. Γεώργιο Απαλάκη του Ελευθερίου, κ. Αντώνιο Σταμάτη του Ιωάννου για την πολύτιμη προσφορά τους στο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, και στις κ. Ελευθερία Τζιράκη του Εμμανουήλ και κ. Μαρία Καββουσανού του Μιχαήλ για την ποικιλότροπη διακονία τους, καθώς και στις κ. Ελισάβετ Αλέξη του Εμμανουήλ και κ. Σοφία Μανδουράρη του Εμμανουήλ για τήν προσφορά τους ως Εκκλησιαρχών στην Ενορία Καλού Χωρίου Μερ/λου.


Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θ. Λειτουργίας και του Εσπερινού της Γονυκλισίας ο Σεβ. κ. Ευγένιος τέλεσε τα εγκαίνια της νεόδμητης αίθουσας εκδηλώσεων της ενορίας, όπου στη συνέχεια παρατέθηκε δεξίωση.