Η πρώτη του έτους στην Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας


Tην πρώτη του έτους, Πέμπτη 1η Ιανουαρίου 2015, εορτή της κατά σάρκα περιτομής του Κυρίου και μνήμη του Μεγάλου Βασιλείου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε και ευλόγησε την αγιοβασιλόπιτα στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου πόλεως Σητείας. Αντί κηγύγματος κατά τη διάρκεια του κοινωνικού αναγνώσθηκε το μήνυμα του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγενίου με την ευκαιρία της ενάρξεως της νέας χρονιάς.


Ακολούθως, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, περιστοιχούμενος από τον Ιερό Κλήρο της περιοχής Σητείας, προέστη στην επίσημη Δοξολογία για την έναρξη του νέου έτους, παρουσία του Δημάρχου Σητείας κ. Θεοδώρου Πατεράκη, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και αρκετών πιστών, και ευχήθηκε από καρδίας σε όλους τους παριστάμενους καλή και ευλογημένη από τον Θεό χρονιά.
Στην Ιεράπετρα η επίσημη Δοξολογία για την έναρξη του νέου έτους έγινε μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, προεξάρχοντος  του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. Κυρίλλου Διαμαντάκη, Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας, ο οποίος την ίδια ημέρα ευλόγησε, έκοψε και διένειμε την Αγιοβασιλόπιτα του Συλλόγου Αναπτύξεως του Αγίου Ιωάννου και του Λαογραφικού, Πολιτιστικού και Οικολογικού Συλλόγου Παχείας Άμμου.