Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος επισκέφθηκε τα σχολεία της Ιεράπετρας και διένειμε αντίτυπα Καινής Διαθήκης σε μαθητές Γυμνασίου

Με έκδηλη τη χαρά στα πρόσωπά τους οι μαθητές και οι μαθήτριες του 1ου και 2ου Λυκείου Ιεράπετρας καθώς και του 1ου Γυμνασίου της πόλης υποδέχθηκαν την Τρίτη 13 Ιανουαρίου τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιο, ο οποίος ξέκινησε τις καθιερωμένες επισκέψεις του σε όλα τα σχολεία της Μητροπολιτικής περιφέρειας στην αρχή του νέου ημερολογιακού έτους, προκειμένου να ευχηθεί σε όλους τους Καθηγητές και τους μαθητές καλή χρονιά και να τους διανείμει το ημερολόγιο της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας για το 2015.


Τον Σεβασμιώτατο κ. Ευγένιο υποδέχθηκαν εγκάρδια οι Διευθυντές των τριών σχολικών μονάδων κ. Δέσποινα Κεφάλα, κ. Χρήστος Μιχαήλ και κ. Θεόδωρος Μανουσάκης αντίστοιχα, ενώ ο Σεβ. είχε σύντομη επικοινωνία και αντάλλαξε ευχές με τους θεολόγους καθηγητές και όλο τον σύλλογο των Καθηγητών.


Ειδικότερα, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας, συνοδευόμενος από τους Εφημερίους των Ενοριών Παναγίας Ελεούσης π. Μιχαήλ Ξυδιανό (στο δυτικό σχολικό συγκρότημα όπου συστεγάζονται το 1ο και το 2ο Γενικό Λύκειο) και Τιμίου Σταυρού Ιεράπετρας π. Εμμανουήλ Μολυμπάκη (στο 1ο Γυμνάσιο), καθώς και τον Αρχιδιάκονο π. Αμβρόσιο Σκαρβέλη, πέρασε διαδοχικά από όλες τις αίθουσες διδασκαλίας και μαζί με την ευλογία τους και τις πατρικές του ευχές για καλή και εποικοδομητική χρονιά διαμοίρασε το συνοπτικό ημερολόγιο της Ιεράς Μητροπόλεως για το 2015 σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, ενώ στους τελειόφοιτους μαθητές της Γ΄ Λυκείου και σε όλους τους Καθηγητές επέδωσε το εγκόλπιο ημερολόγιο της Ιεράς Μητροπόλεως για το 2015.


Επίσης στο 1ο Γυμνάσιο, ο Σεβ. κ. Ευγένιος διένειμε στους περίπου εκατό μαθητές της Β΄ Γυμνασίου αντίτυπα της Καινής Διαθήκης, τα οποία έχει εκδώσει για αυτό τον σκοπό το Κοινωφελές Εκκλησιαστικό Ίδρυμα της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας «Παναγία Ακρωτηριανή». Η Καινή Διαθήκη περιέχει το πρωτότυπο κείμενο και εγκεκριμένη από το Οικουμενικό Πατριαρχείο μετάφραση των τεσσάρων Καθηγητών στην τρέχουσα καθομιλουμένη δημοτική γλώσσα και αποτελεί πολύτιμο βοήθημα του μαθήματος των Θρησκευτικών στη Β΄τάξη που έχει ως διδακτέα ύλη τη ζωή του Χριστού μέσα από τα ιερά Ευαγγέλια και τον νέο κόσμο της Βασιλείας του Θεού.