Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος
στο συλλαλητήριο για τη στήριξη του Νοσοκομείου Ιεράπετρας

Το πρωί της Τετάρτης 10 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στην πλατεία του Δημαρχείου Ιεράπετρας συλλαλητήριο για τη στήριξη του Νοσοκομείου της πόλεως και τη διεκδίκηση της εύρυθμης λειτουργίας του με τη συμμετοχή πλήθους Ιεραπετριτών, ανάμεσα στο οποίο ήταν σύσσωμη η Δημοτική Αρχή και οι εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων της Ιεράπετρας.


Στο βαρυσήμαντο χαιρετισμό του προς το συγκεντρωμένο πλήθος ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος επεσήμανε τα εξής: «Η Τοπική μας Εκκλησία μας ήταν αρωγός από την ημέρα συστάσεως και δημιουργίας του Νοσοκομείου Ιεράπετρας. Ήταν, είναι και θα είναι συμπαραστάτης και βοηθός διακηρύσσοντας ότι είναι το μοναδικό Νοσοκομείο της ευρύτερης περιοχής και γι’ αυτό να ονομασθεί “Νοσοκομείο Νοτιοανατολικής Κρήτης’’ και να μπει στον Υγειονομικό Χάρτη της χώρας.
Ζητούμε το αυτονόητο, το δικαίωμα υγείας που είναι και δικαίωμα πλέον ζωής για όλους. Είναι η αδικία που μας συγκεντρώνει σήμερα για μια κοινωνία αγροτών, βιοπαλαιστών, εργαζομένων που ανόρθωσαν οικονομικά τη νεώτερη μεταπολεμική Ελλάδα και σήμερα στα γηρατειά τους δεν ἐχουν στοιχειώδη περίθαλψη, ούτε μέσα, ούτε φάρμακα. Ενώνουμε τη φωνή μας προς κάθε κατεύθυνση και ευελπιστούμε σε μια δίκαιη και αναγκαία βοήθεια για μόνιμους γιατρούς, για να λειτουργούν τουλάχιστον οι βασικές κλινικές.
Για να έχουμε τα βασικά και απαραίτητα μέσα κι όχι να μετακομίζονται τα περιστατικά και να κινδυνεύει ο ασθενής άμεσα.
Ο αγώνας καταξιώνει τη ζωή μας και το δώρο της ζωής είναι για όλους. Ο Θεός βοηθός και καλή επιτυχία».