Η εορτή των Θεοφανείων στη Σητεία

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και σύμφωνα με την εκκλησιαστική τάξη εορτάσθηκαν την Τρίτη 6 Ιανουαρίου τα Άγια Θεοφάνεια στην πόλη της Σητείας. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε τη Θεία Λειτουργία και την ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Αικατερίνης.


Λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών δεν έγινε η καθιερωμένη τελετή του αγιασμού των υδάτων και η ρίψη του Σταυρού στη θάλασσα.
Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και στην ακολουθία παρέστησαν ο Δήμαρχος κ. Θεοδ. Πατεράκης, Αντιδήμαρχοι και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας, η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Πελαγία Πετράκη, Αντιπροσωπεία Αξιωματικών του 3ου Κ.Ε.Π. Ζήρου, ο Διοικητής της Ν.Π.Β. Κυριαμαδίου Πλωτάρχης κ. Γεώργιος Καθεκλάκης, ο νέος Λιμενάρχης Σητείας Υποπλοίαρχος Λ.Σ κ. Γεώργιος Παττακός, εκπρόσωποι τοπικών Αρχών και πλήθος Σητειακών.


Στην Ιεράπετρα ο αγιασμός των υδάτων και η ρίψη του Σταυρού στη θάλασσα τελέσθηκε από τον Πανοσιολ. Αρχιμ. Κύριλλο Διαμαντάκη, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας, ο οποίος νωρίτερα προέστη στη Θεία Λειτουργία και στην ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού στον Ιερό Ενοριακό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος, με την παρουσία του Δημάρχου κ. Θ. Καλαντζάκη, των Αντιδημάρχων και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, των εκπροσώπων των Αστυνομικών και Λιμενικών Αρχών και πλήθους πιστών.