Η εις Επίσκοπον Χειροτονία του Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου
κ. Γερασίμου

Με τη συμμετοχή σύσσωμης της Ιεραρχίας της Εκκλησίας Κρήτης πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 19 Δεκεμβρίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Μηνά Ηρακλείου η εις Επίσκοπον Χειροτονία του Θεοφ. Εψηφισμένου Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου.


Προηγήθηκε πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου, στην οποία έλαβαν μέρος ο Θεοφ. Επίσκοπος Ναυκτατίδος κ. Μελέτιος, εκπρόσωπος του Μακ. Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου, οι Αρχιερείς της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, και οι Σεβ. Μητροπολίτες Ρόδου κ. Κύριλλος και Γλυφάδας κ. Παύλος και ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Χριστουπόλεως κ. Μακάριος.


Παρέστησαν οι εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών, μεταξύ των οποίων ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Στ. Αρναουτάκης, οι Δήμαρχοι Ηρακλείου κ. Βασ. Λαπρινός, Αγ. Νικολάου κ. Αντ. Ζερβός, Οροπεδίου Λασιθίου κ. Ιω. Στεφανάκης και Χερσονήσου κ. Ιω. Μαστοράκης, Βουλευτές των Νομών Ηρακλείου και Λασιθίου και πλήθος πιστών.


Η διαδικασία της χειροτονίας του νέου Μητροπολίτου ξεκίνησε από το απόγευμα της Παρασκευής 18/12 με το προσκύνημά του στον Ι. Καθεδρικό Ναό του Αγίου Τίτου και την τελετή του Μεγάλου Μηνύματος στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά.


Την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την πρώτη του Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγκαράθου Ηρακλείου.