Η εορτή του Οσιομάρτυρος Εφραίμ
στην Ενορία Ζάκρου Σητείας

Με λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή πιστών της περιοχής εορτάσθηκε την Τρίτη 5 Μαΐου, η μνήμη του Αγίου Οσιομάρτυρος Εφραίμ στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Ενορίας Ζάκρου Σητείας.
Την παραμονή της εορτής, Δευτέρα 4 Μαΐου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, περιστοιχούμενος από Εφημερίους της περιοχής, χοροστάτησε κατά την ακολουθία του πανηγυρικού Εσπερινού του Οσιομάρτυρος Εφραίμ, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο στο πολυάριθμο εκκλησίασμα.


O Σεβ. κ. Ευγένιος στην ομιλία του αναφέρθηκε στη θαυμαστή εύρεση του ιερού λειψάνου του Αγίου Οσιομάρτυρος Εφραίμ, τα οποία απέπνεαν άρρητη ευωδία, κατά το έτος 1950, από τη μακαριστή Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Όρους Αμώμων Νέας Μάκρης Αττικής, Μοναχή Μακαρία, στην οποία αποκαλύφθηκε ο μαρτυρήσας με φρικτό θάνατο σε επιδρομή των Αγαρηνών στις 5 Μαΐου του έτους 1426. Ο Σεβ. αναφέρθηκε στα πολλά θαύματα που ενεργεί από τότε ο νεοφανής Άγιος Οσιομάρτυς Εφραίμ, υπογραμμίζοντας τη ζωντανή παρουσία των Αγίων στη ζωή των πιστών και την οφειλόμενη τιμή της μνήμης τους.
Στην ακολουθία του Αρχιερατικού Εσπερινού παρέστη πλήθος πιστών, μεταξύ των οποίων ήταν και ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θεόδωρος Πατεράκης.