Η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε την Παρασκευή της Διακαινησίμου 17 Απριλίου η εορτή των εγκαινίων του Ναού της Θεοτόκου, της επονομαζομένης Ζωοδόχου Πηγής.


Το εσπέρας της Πέμπτης της Διακαινησίμου 16/4 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, περιστοιχούμενος από τον Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Κύριλλο Διαμαντάκη και τους Πατέρες της Μονής, χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Εσπερινού της εορτής της Ζωοδόχου Πηγής, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και ευχήθηκε χρόνια πολλά στον περιεστώτα λαό στο Καθολικό της Ιεράς και ιστορικής Μονής Παναγίας Φανερωμένης Ιεράπετρας.


Ανήμερα της εορτής, Παρασκευή της Διακαινησίμου 17/4, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, περιστοιχούμενος από Κληρικούς της περιοχής, χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Επισκοπής Ιεράπετρας, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και στη συνέχεια ιερούργησε, κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο και τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Ιερέως Γεωργίου Δρακάκη, πρώην Εφημερίου της Ενορίας.


Στην βαρυσήμαντη ομιλία του στο πολυάριθμο εκκλησίασμα, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην Υπεραγία Θεοτόκο ως Ζωοδόχο Πηγή, ελπίδα, μεσίτρια, βοηθό, σκέπη και προστασία πάντων των χριστιανών, καθώς και στη μνήμη του αγαθού και ταπεινού Λευΐτου, π. Γεωργίου Δρακάκη, ο οποίος αφιέρωσε εαυτόν στη διακονία της εκκλησίας και της κοινωνίας.


Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, στην οποία παρέστησαν οι πρώην Δήμαρχοι Ιεράπετρας κ. Νικ. Χριστοφακάκης και Ιωσήφ Αναστασάκης και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας, ο Σεβ. κ. Ευγένιος μέσα σε εορταστική ατμόσφαιρα τέλεσε τον Αγιασμό των Εγκαινίων στην παρακείμενη νεόδμητη αίθουσα, η οποία θα στεγάζει το Γραφείο της Ενορίας, και συνεχάρη το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο για τη δραστηριότητά του.


Τέλος, ο Σεβ. κ. Ευγένιος μετέβη στο Κοιμητήριο Επισκοπής και ανέγνωσε Τρισάγιο και επιτάφιο ευχή στον τάφο του μακαριστού Γεωργίου Δρακάκη, υπέρ αναπάυσεως της ψυχής του.