Ξεκίνησε η Β΄περίοδος των Κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας στην Ιερά Μονή Παναγίας Βρυωμένου Ιεράπετρας


Με την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγενίου συνεχίζονται και το φετεινό καλοκαίρι, για όγδοη συνεχή χρονιά, οι κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας στην Ιερά Μονή Παναγίας Βρυωμένου Μεσελέρων Ιεράπετρας, από την Κυριακή 3/7 έως το Σάββατο 9/7 για τα κορίτσια και από την Κυριακή 10/7 έως και την Κυριακή 17 Ιουλίου. Για δύο εβδομάδες οι χώροι της Μονής ξαναζωντάνεψαν από τις χαρούμενες φωνές συνολικά 130 μαθητών των Κατηχητικών Σχολείων της Ι. Μητροπόλεως, οι οποίοι εκτός από το καθιερωμένο πρόγραμμα (με τις ιερές ακολουθίες του νυχθημέρου, την έπαρση και την υποστολή της σημαίας, τη γυμναστική, τα παιχνίδια, τις κατασκευές και τους διαγωνισμούς), είχαν την ευκαιρία να γνωρίζουν στην πράξη τη ζωή της Εκκλησίας. Τόσο στην πρώτη περίοδο με γενικό θέμα: «Η πίστη μας», τόσο στη δεύτερη περίοδο με θέμα: «Η πατρίδα μας», τα παιδιά διδάχθηκαν για το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, ξεκινώντας από την Ακολουθία της Ιεράς Προσκομιδής. Ειδικότερα, έγινε ειδική παρουσίαση για το ζύμωμα του προσφόρου από τον Πανοσιολ. Αρχιμ. Φιλάρετο Ζαχαριουδάκη, για την Προσκομιδή από τον Πανοσιολ. Αρχιμ. Παΐσιο Δερμιτζάκη και άλλα μαθήματα συνδυασμένα με μια σειρά ψυχωφελών δραστηριοτήτων. Επίσης, τα παιδιά ενημερώθηκαν και στις δύο περιόδους για την πυρασφάλεια από τον Διοικητή Επιπυραγό κ. Παναγιώτη Καράμπελα και τον Αξιωματικό κ. Εμμ. Ροβιθάκη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας, καθώς και για την αποστολή της Αστυνομίας από τον Διοικητή Υπαστυνόμο Α΄ κ. Χριστόφορο Ζιδιρίδη και τον Υποδιοικητή Υπαστυνόμο Β΄ κ. Γεώργιο Γιαννόπουλο του Αστυνομικού Τμήματος Ιεράπετρας, καθώς και για τις πρώτες βοήθειες από στέλεχος του Ε.Κ.Α.Β. Ιεράπετρας.


Η τελετή λήξης της πρώτης κατασκηνωτικής περιόδου πραγματοποιήθηκε μέσα σε χαρούμενη  ατμόσφαιρα το απόγευμα του Σαββάτου 9 Ιουλίου με την παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγενίου, του Πανοσιολ. Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Κυρίλλου Διαμαντάκη και  άλλων Κληρικών, των γονέων και συγγενών των παιδιών.


Τα παιδιά των Κατασκηνώσεων που προέρχονται από τα Κατηχητικά Σχολεία Ενοριών όλης της Μητροπολιτικής Περιφερείας παρουσίασαν παραδοσιακά τραγούδια και ψαλτοτράγουδα, ποιήματα και δύο θετρικά δρώμενα, ενώ στο τέλος χόρεψαν όλα μαζί, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα όλων των παρισταμένων.
Ο υπεύθυνος των Κατασκηνώσεων Αιδεσιμολογιώτατος π. Ιωάννης Τράκος, στο ξεκίνημα της εκδήλωσης ευχαρίστησε τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας, για τη διοργάνωση και των φετεινών Κατασκηνώσεων, που παρέχουν στα παιδιά τη δυνατότητα αληθινής ψυχαγωγίας καθώς και τους χορηγούς και τους όλους τους συνεργάτες της Κατασκήνωσης.
Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, κλείνοντας την εκδήλωση, ευχαρίστησε τον υπεύθυνο Κληρικό π. Ιωάννη Τράκο και τον Εφημέριο της Ενορίας Μεσελέρων π. Εμμανουήλ Παπαευαγγελίδη με τις Πρεσβυτέρες τους, τους Ιερείς και όλους τους εθελοντές συνεργάτες της Κατασκήνωσης που υπηρέτησαν με πνεύμα προσφοράς και διακονίας τα παιδιά.


Όπως υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος, οι μεγαλύτεροι οφείλουμε να κατευθύνουμε σωστά τα παιδιά, να τα εκ-παιδεύσομε για να καλλιεργήσουν το χαρακτήρα και τις δεξιότητες τους. Αυτός ο κόπος και η έμπρακτη προσφορά των γονιών και όλων όσοι ασχολούνται με τα παιδιά δεν χάνεται, αρκεί εμείς να είμαστε κοντά τους, δείχνοντάς τους εμπιστοσύνη και αμοιβαιότητα, καθώς το κάθε παιδί είναι ένας «άγραφος χάρτης» και εξαρτάται από εμάς τι θα τους δώσουμε για να αντιγράψουν.


Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη μόλις ολοκληρωθείσα προσκυνηματική εκδρομή της Ιεράς Μητροπόλεως στους Αγίους Τόπους, μεταφέροντας την ευλογία από τον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Κυρίου μας, τον Τάφο της Θεοτόκου στη Γεθσημανή και τον τόπο επίσκεψης της εγγύου Παναγίας στην επίσης έγγυο Αγία Ελισάβετ, που ένιωσε το σκίρτημα της χαράς τον Αγ. Ιωάννη του Προδρόμου στην κοιλία της, τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Μονής Τιμίου Προδρόμου στην Ορεινή, όπου ιερούργησε. Ακόμα, ευχήθηκε στους γονείς να βλέπουν πάντοτε χαρούμενα τα παιδιά τους, όπως ήταν όλες τις ημέρες της διαμονής τους στην Κατασκήνωση, έχοντας βιώματα από την παράδοση και τη μακραίωνη ιστορία τους τόπου μας, όπως στον ιερό και ιστορικό αυτό χώρο της Μονής Βρυωμένου.


Τέλος, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ευγένιος, αφού απένειμε τα διάφορα Βραβεία των παιδιών, μοίρασε σε όλα τα παιδιά των Κατασκηνώσεων ως ενθύμιο επιστήθιους σταυρούς από τα Ιεροσόλυμα.