Η Α´ Στάση των Χαιρετισμών
στον Ι. Μ. Ναό Αγ. Γεωργίου Ιεράπετρας

 

Το απόγευμα της Παρασκευής 18 Mαρτίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος χοροστάτησε και κήρυξε επίκαιρα κατά την Α´ Στάση των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου πόλεως Ιεράπετρας.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Ευγένιος, αφού ανέφερε ότι οι Χαιρετισμοί αποτελούν τα προεόρτια και τα μεθέορτα της μεγάλης εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, τόνισε ότι η Αειπάρθενος Μαρία έγινε η κλίμακα, δηλ. η σκάλα, που κατέβηκε ο Θεός στη γη, αλλά και η γέφυρα η «μετάγουσα από γης προς ουρανόν» τους πιστούς, μετέφερε τις ευχές των Αγιορειτών Πατέρων από την πρόσφατη επίσκεψή του στο Άγιον Όρος, όπου ιερούργησε το Σάββατο 12/3 στο Ιερό παρεκκλήσιον του Ι. Ναού της Παναγίας Πορταϊτίσσης και την Κυριακή της Τυρινής 13/3 στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ιβήρων. Επίσης, αναφέρθηκε στην επικείμενη Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Κρήτη τον προσεχή Ιούνιο, που συμπίπτει με τα 50 χρόνια από την επανακομιδή της Τιμίας Κάρας του προστάτου και πάτρωνα της Εκκλησίας Κρήτης Αγίου Αποστόλου Τίτου και πρώτου Επισκόπου της.
Τέλος, ευχήθηκε τη σκέπη, την προστασία, τη βοήθεια και τις σωστικές πρεσβείες της Υπεραγίας Θεοτόκου, ώστε να διαπλεύσουμε με ασφάλεια το μέγα πέλαγος της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και να φθάσουμε να προσκυνήσουμε αξίως τα Άχραντα Πάθη και τη Ζωηφόρο Ανάσταση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.