Η πανήγυρη τoυ Ι. Ναού Αγίου Στεφάνου
στο ομώνυμο χωριό της Δημοτικής Ενότητας
Μακρύ Γιαλού Ιεράπετρας.

Την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου, εορτή της μνήμης του Αγίου Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, περιστοιχούμενος  από Εφημερίους της ευρύτερης περιοχής, χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε τον θείο λόγο στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό του χωριού Άγιος Στέφανος της Δημοτικής Ενότητας Μακρύ Γιαλού Ιεράπετρας.


Ο Σεβ. Μητροπολίτης αναφέρθηκε στο κήρυγμά του στη σημασία του μαρτυρίου του Αγίου Στεφάνου ως πρώτου μάρτυρος της Εκκλησίας μας, ο οποίος, όπως τόνισε αποτελεί τον πρώτο χρυσό κρίκο της αλυσίδας των μαρτύρων της πίστεώς μας. Όπως σημείωσε ο Σεβ. κ. Κύριλλος ο Άγιος Στέφανος έκανε πράξη τον “χρυσό κανόνα” της επι του όρους ομιλίας του Κυρίου μας «καθώς θέλετε ίνα ποιώσιν υμίν οι άνθρωποι, και υμείς ποιείτε αυτοίς ομοίως» και μάλιστα  συγχώρεσε αυτούς που τον σκότωσαν δια λιθοβολισμού, όπως ο έπραξε και ο Κυριός μας Ιησούς Χριστός που συγχώρεσε τους σταυρωτές του, λέγοντας, Κύριε μη στήςῃ αυτοίς την αμαρτίαν ταύτην. Και τέλος επεσήμανε ότι η το μαρτύριο του  αποδεικνύει ότι η πίστη στον Χριστό αποτελεί σταθερή αξία.
Στην πανήγυρη παρέστησαν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδ. Καλαντζάκης, ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Μακρύ Γιαλού κ. Ανδρ. Παπαδοπετράκης και Πρόεδρος και τα Μέλη της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Στεφάνου και πλήθος πιστών.