Αρχιερατική Θεία Λειτουργία
στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας

Την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος ιερούργησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου πόλεως Ιεράπετρας και τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της μακαριστής Μαρίας     Σταυρακάκη-Σφακιωτάκη.


Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας παρουσίασε στο εκκλησίασμα τον νέο Εφημέριο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου Αιδεσιμολογιώτατο Οικονόμο π. Αθανάσιο Ταρλαντέζο, σημειώνοντας ότι από παιδί διακονούσε στον Άγιο Γεώργιο πόλεως Σητείας και πάλι ο Άγιος Γεώργιος τον επέλεξε να συνεχίσει με την ευλάβεια και την αγάπη του στον άγιο Προστάτη του να στηρίζει τους ενορίτες του Ι. Μητροπολιτικού Ναού μας στις δύσκολες μέρες που περνούμε.


Ο νέος Εφημέριος του ναού ευχαρίστησε από καρδίας τον Σεβ. Μητροπολίτη μας και ζήτησε την ευχή του για τα νέα καθήκοντα που αναλαμβάνει με πνεύμα θυσιαστικής διακονίας και υποσχέθηκε ότι θα αναλώσει όλες τις δυνάμεις του για την κατά Θεόν προκοπή των ενοριτών του σε συνεργασία  με τον συνεφημέριό του Αιδ/το Πρωτ. Μιχαήλ Τζώρτζη, τον οποίο σέβεται και εκτιμά για τό σπουδαίο έργο της ανακαίνισης όλου του ναού και του αύλειου χώρου.
Το εκκλησίασμα αναφώνησε άξιος και στερεωμένος σ᾿ ένα τόσο ιστορικό ναό, ο οποίος αποτελεί μαρτυρία πίστεως και έργων των μακαριστών γονέων, δωρητών και αφιερωτών, προς δόξαν Θεού και εύκλειαν της Τοπικής μας Εκκλησίας.