Η πανήγυρις του Ι. Ναού Αγίου Σίλα Ενορίας Καλού Χωριού Μερ/λου


Με λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή πιστών πανηγύρισε το Σάββατο 30 Ιουλίου, εορτή του Αγίου Αποστόλου Σίλα, ο φερώνυμος παλαιός και κατάλληλα ανακαινισμένος ναός της Ενορίας Καλού Χωριού Μεραμβέλλου, που βρίσκεται στην είσοδο της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας πάνω στον εθνικό δρόμο Αγίου Νικολάου-Σητείας.
Το απόγευμα της Παρασκευής 29 Ιουλίου τελέσθηκε η ακολουθία του πανηγυρικού Εσπερινού, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, ο οποίος ευλόγησε το πλήθος των προσφερομένων άρτων και κήρυξε κατάλληλα τον θείο λόγο στο πλήθος των πιστών.


Στη βασυσήμαντη ομιλία του στο πολυάριθμο εκκλησίασμα ο Σεβ. κ. Ευγένιος μίλησε για τη ζωή και το έργο του Αγίου Σίλα, ως μαθητού και συνέκδημου του Αποστόλου των Εθνών Παύλου, αναφέρθηκε στην αποστολικότητα, με την οποία διατηρήθηκε ανόθευτη μέσα στους αιώνες η διδασκαλία του Χριστού και των Αγίων Αποστόλων Του και επεσήμανε ότι ο τιμώμενος άγιος αποτελεί παράδειγμα πίστης και υπομονής που τόσο έχουμε ανάγκη στις μέρες μας.
Στην ακολουθία του Εσπερινού έλαβαν μέρος ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Φιλόθεος Ζαχαριουδάκης και ο Αιδεσιμολ. Πρωτ. Γεώργιος Μανδουράρης και ο Αρχιδιάκονος π. Αμβρόσιος, ενώ παρέστησαν πολυλάριθμοι πιστοί που κατέκλεισαν τους κατάλληλα διαμορφωμένους και εξωραϊσμένους χώρους του περικαλλούς πανηγυρίζοντος ναού. Παρόντες, μεταξύ άλλων, ήταν ο πρώην Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Γεώργιος Μενεγάκης, ο πρώην Αντιδήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Μιχ. Σγουρός, ο Πρόεδρος κ. Μιχαήλ  Μανδουράρης και τα Μέλη της Τοπικής Κοινότητας Καλού Χωριού.
Ανήμερα της πανηγύρεως τελέσθηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.