Αρχιερατική Θεία Λειτουργία
στον Ι. Ναό Παναγίας Ελεούσας Ιεράπετρας

Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και στη συνέχεια, περιστοιχούμενος από τους δύο Εφημερίους του ναού, ιερούργησε, κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο και τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της μακαριστής Μαρίας Ανδρ. Δραγασάκη στον Ιερό Ενοριακό Ναό Παναγίας Ελεούσας Ιεράπετρας.

Ιερός Ναός Παναγίας Ελεούσας Ιεράπετρα


Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στα μηνύματα της ευαγγελικής περικοπής της θεραπείας της συγκύπτουσας γυναίκας και σημείωσε το αληθινό νόημα της αργίας, ότι το Σάββατο έγινε για τον άνθρωπο και όχι ο άνθρωπος για το Σάββατο, γι᾿ αυτό και ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός στηλίτευσε την υποκρισία των Φαρισαίων, οι οποίοι στερούνταν αγάπης προς τον συνάνθρωπο και θεωρούσαν τη διάπραξη του καλού ως κατάλυση της αργίας.
Στο τέλος της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Προϊστάμενος του ναού, Αιδεσιμ. Σκευοφύλακας π. Μιχαήλ Ξυδιανός, προσφώνησε τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Κύριλλο, εκφράζοντας τα αισθήματα βαθυτάτου σεβασμού, αγάπης, αφοσίωσης, χαράς και ιδιαίτερης συγκίνησης όλων για την πρώτη του Αρχιερατική θεία Λειτουργία του Σεβασμιωτάτου στο ναό που για πολλά χρόνια διακόνησε ως Εφημέριος και Ιεροκήρυκας και του πρόσφερε μία εικόνα της Παναγίας, πιστό αντίγραφο της Παναγίας της Ρεϊσδεριανής, που ως πολύτιμο κειμήλιο φυλάσσεται στο ναό. Επίσης, ευχήθηκε η Υπεραγία Θεοτόκος να σκέπει, να φρουρεί και να ενισχύει τον Σεβασμιώτατο στην άσκηση των υψηλών και πολυεύθυνων αρχιερατικών σας καθηκόντων. Ο Σεβ. κ. Κύριλλος, αφού εξέφρασε και τη δική του συγκίνηση και χαρά διότι, μετά τον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Φωτεινής και τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, αξιώθηκε να τελέσει την πρώτη του Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και στον ναό που ιερουργούσε, ευχαρίστησε και αντευχήθηκε στους δύο Εφημερίους του ναού, στα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, στους συνεργάτες της Ενορίας και όλους τους ενορίτες να είναι Θεοτοκοσκέπαστοι και Θεοτοκοφρούρητοι στην καθημερινή τους ζωή.
Στην Αρχιερατική θεία Λειτουργία παρέστησαν ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κυβερνήσεως κ. Ιωάννης Δραγασάκης, ο πρώην Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Σήφης Αναστασάκης, ο πρώην Βουλευτής κ. Ιω. Κουνενός και πλήθος πιστών.