Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος
υπέβαλε σεβάσματα στην Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη
κ.κ. Βαρθολομαίο

 

Την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, ο νέος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος έγινε δεκτός από την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα, τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο στο Φανάρι. Τον νεοεκλεγέντα και νεοχειροτονηθέντα Μητροπολίτη παρουσίασε ενώπιον του Παναγιωτάτου ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, Πρόεδρος της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, ο οποίος εξέφρασε την χαρά του για την δια παμψηφίας εκλογή και την ικανοποίησή του για την χειροτονία του νέου μέλους της Ιεράς Συνόδου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά Ηρακλείου, εν μέσω Εκκλησίας πληθούσης.

 

Ο νέος Μητροπολίτης υπέβαλε τα σεβάσματά του στον Παναγιώτατο και τον ευχαρίστησε για την πατριαρχική στοργή και την πατρική αγάπη, αισθήματα με τα οποία πάντοτε περιβάλλει όλη την Ιεραρχία της Εκκλησίας Κρήτης, και εκζήτησε τις θεοπειθείς πρός Κύριον ευχές Του για την νέα πορεία και διακονία του. Ως έκφραση υιικής αφοσιώσεως και βαθυτάτου σεβασμού του πρόσφερε ένα αρχιερατικό εγκόλπιο και ο Παναγιώτατος δώρισε στον νέο Ποιμενάρχη της Εκκλησίας των Ιεραπυτνίων και των Σητειωτών σέτ αρχιερατικό εγκόλπιο και επιστήθιο σταυρό καθώς και το επετειακό εγκόλπιο της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, που πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη τον περασμένο Ιούνιο. Μάλιστα του επεφύλαξε και μία μεγάλη ευλογία, αφού τον όρισε να χοροστατήσει την Κυριακή 23 Οκτωβρίου στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου στο Φανάρι.
Ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος παρουσίασε, επίσης, ενώπιον του Παναγιωτάτου τον νέο Αρχιγραμματέα της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης. Αρχιμ. Πρόδρομο Ξενάκη, ο οποίος υπέβαλε σέβη και έλαβε την πατριαρχική ευχή και ευλογία για την νέα ευθυνοφόρο και επιτελική θέση, που του ανέθεσε ομόφωνα η Ιεραρχία της Εκκλησίας Κρήτης.
Τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο συνόδευαν οι Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτες Πορφύρος Αγγελάκης και Φιλάρετος Ζαχαριουδάκης.

 

Φωτοστιγμές από την χοροστασία του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι

βλέπε βίντεο