Μεγάλη Παρασκευή

 

Τη Μεγάλη Παρασκευή 29 Απριλίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος χοροστάτησε στην ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και στον Εσπερινό της Αποκαθηλώσεως στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας.


Κατά το μεσημέρι ο Σεβ. κ. Ευγένιος, συνοδευόμενος από τον Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως, Αρχιμ. Κύριλλο Διαμαντάκη, επισκέφθηκε κατά το έθος την Ιερά Μονή Αγίων Πάντων Αγιασμένου, το Ιερό Ησυχαστήριο Αναστάσεως του Κυρίου και Άξιον Εστί Ιεράπετρας και τις Ενορίες της πόλεως και της ευρύτερης περιοχής Ιεράπετρας, όπου προσκύνησε τους Επιταφίους και ευχήθηκε κατάλληλα στους Εφημερίους και τους παριστάμενους πιστούς.


Το εσπέρας χοροστάτησε στην ακολουθία του Επιταφίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας και, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου και με τη συνοδεία των προσκόπων της πόλεως, προεξήρχε της περιφοράς του Επιταφίου του ναού, κατά την οποία συναντήθηκαν οι Επιτάφιοι των έξι Ενοριών της πόλεως και ανεπέμφθη κοινή δέηση στην πλατεία προ του Δημαρχείου της Ιεράπετρας. Την ακολουθία παρακολούθησαν και ακολούθησαν την περιφορά πλήθος πιστών, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος κ. Θ. Καλαντζάκης με τους Αντιδημάρχους και Μέλη του Δημ. Συμβουλίου Ιεράπετρας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου Ταξίαρχος κ. Εμμ. Πετάσης και ο Λιμενάρχης Ιεράπετρας Πλωτάρχης Λ.Σ. κ. Ιω. Παπαδάκης.