Η Ιεράπετρα τίμησε τον πολιούχο και προστάτη της Άγιο Γεώργιο

Με την αναστάσιμη λαμπρότητα και πάνδημα χαρά πανηγύρισε τη Δευτέρα της Διακαινησίμου 2 Μαΐου ο Ιερός και ιστορικός Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας, πολιούχου και προστάτου της πόλεως.
Το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα 1 Μαΐου τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής, προεξάρχοντος του Πανοσιολ. Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Κυρίλλου Διαμαντάκη, η ευλόγηση των προσφερομένων άρτων και εψάλησαν οι Χαιρετισμοί στον Μεγαλομάρτυρα και τροπαιοφόρο Άγιο, Προστάτη της πόλεως .


Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγενίου και ακολούθησε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στην οποία έλαβε μέρος σύσσωμος ο Ιερός Κλήρος της  πόλεως. Αντί κηρύγματος ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Κύριλλος Διαμαντάκης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, ανέγνωσε την Πατριαρχική Απόδειξη της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου επί τω Αγίω Πάσχα.


Φέτος, λόγω του βροχερού καιρού η λιτάνευση της θαυματουργού εικόνος και των ιερών λειψάνων του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου στους κεντρικούς δρόμους της πόλεως, ματαιώθηκε.


Την πανήγυρη τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδ. Καλαντζάκης, οι Βουλευτές του Νομού Λασιθίου κ. Εμμ. Θραψανιώτης και Ιω. Πλακιωτάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Πελαγία Πετράκη, ο Διοικητής του 3ου Κ.Ε.Π. Ζήρου Σμήναρχος κ. Νικάλαος Μιχαλάκης, ο Διοικητής της Ν.Π.Β. Κυριαμαδίου Πλωτάρχης κ. Γεώργιος Καθεκλάκης, ο Λιμενάρχης Ιεράπετρας Πλωτάρχης κ. Ιω. Παπαδάκης, ο Διοικητής του Αστυν. Τμήματος Ιεράπετρας κ. Χριστόφορος Ζιδιρίδης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Εμμ. Φραγκούλης, Αργ. Πανταζής και Εμμ. Λουτσέτης, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων και δημοτικοί σύμβουλοι, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Ν. Δασκαλάκης, ο πρώην Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Σ. Αναστασάκης, ο πρώην Βουλευτής κ. Ιω. Κουνενός, καθώς και οι εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων.