Η εορτή των Χριστουγέννων στην Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνη και Σητείας


 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών εορτάσθηκε η μεγάλη εορτή των Χριστουγέννων, «η Μητρόπολη των εορτών», στους Ενοριακούς ναούς και τις Ιερές Μονές της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας.
Κατά τον Μέγα πανηγυρικό εσπερινό της Εορτής της κατά σάρκα Γεννήσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Φωτεινής, ενώ ανήμερα της εορτής, Κυριακή 25 Δεκεμβρίου, χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας, περιστοιχούμενος από τους δύο Εφημερίους του ναού και δύο Διακόνους.


Αντί κηρύγματος ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος ανέγνωσε την ποιμαντορική εγκύκλιό του για τα Χριστούγεννα και ευχήθηκε εγκάρδια και πατρικά «η χάρη και η ευλογία του Τεχθέντος Σωτήρος Χριστού να σκεπάζει όλους σας, την Εκκλησία μας, την πατρίδα μας, την τοπική μας κοινωνία και τις οικογένειές σας. Το φως της γνώσεως που ανέτειλε μέσα στο σπήλαιο της Βηθλεέμ να καταυγάσει και να γεμίσει τις καρδιές όλων μας με χαρά, ειρήνη και ελπίδα στη δύσκολη και ομιχλώδη εποχή μας».


Ανάμεσα στους πιστούς που συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων ήταν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου κ. Εμμανουήλ Πετάσης, ο Δ/κτής του Α.Τ. Ιεράπετρας κ. Κων/νος Τζαγκαράκης, ο Δ/κτής Ασφαλείας κ. Νεκτάριος Φρονιμάκης, ο Λιμενάρχης κ. Ιωάννης Παπαδάκης, ο πρώην Δήμαρχος κ. Σήφης Αναστασάκης, η Αντιδήμαρχος κ. Χρύσα Χατζημαρκάκη και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου  Λασιθίου κ. Νικόλαος Παπαδάκης κ.α.


Ο Σεβ. κ. Κύριλλος ευχήθηκε χρόνια πολλά και ευλογημένα σε όλους τους παρισταμένους πιστούς και άρχοντες, ιδιαιτέρως δε ευχήθηκε στον εορτάζοντα εξ Ιεραπέτρας Αστυνομικό Διευθυντή Λασιθίου Ταξιάρχο Εμμανουήλ Πετάση, ο τεχθείς Κύριος να του χαρίζει υγεία και ψυχική και σωματική δύναμη για να συνεχίσει να επιτελεί το σπουδαίο έργο της αστυνόμευσης και ασφάλισης των κατοίκων του νομού μας, σε εποχές ιδιαιτέρως κρίσιμες.