Με την αποχαιρετιστήρια εκδήλωση ολοκληρώθηκαν οι Παιδικές Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας

Με την καθιερωμένη αποχαιρετιστήρια εκδήλωση των παιδιών, η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 17 Ιουλίου σε μια ιδιαίτερα χαρούμενη ατμόσφαιρα στον αύλειο χώρο της Ιεράς και ιστορικής Μονής Παναγίας Βρυωμένου Μεσελέρων Ιεράπετρας, έληξε και η β΄ περίοδος των Κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας, που φιλοξένησε αγόρια ηλικίας 9-15 χρονών από τις Ενορίες της Ι. Μητροπόλεως. Στην εκδήλωση, που παρέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, Εφημέριοι της Ι. Μητροπόλεως και οι γονείς, τα παιδιά των Κατασκηνώσεων παρουσίασαν παραδοσιακά τραγούδια και ψαλτοτράγουδα και θετρική παράσταση και χόρεψαν παραδοσιακούς κρητικούς χορούς, με τη συνοδεία παραδοσιακών οργάνων.


Συνολικά 130 παιδιά, που προέρχονται από όλη την περιφέρεια της Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας, είχαν την ευκαιρία να φιλοξενηθούν στον ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς και ασφαλή χώρο της πάλαι ποτέ Μονής Βρυωμένου, ακολουθώντας ένα πλούσιο πρόγραμμα αληθινής ψυχαγωγίας με πολλά εκπαιδευτικά  παιχνίδια, διαγωνισμούς, εκμάθηση ύμνων, τραγουδιών και παραδοσιακών χορών. Ο υπεύθυνος των Κατασκηνώσεων Αιδεσιμολ. π. Ιωάννης Τράκος, αφού τόνισε ότι τα παιδιά εκτός από τις ψυχοφελείς δραστηριότητες που συμμετείχαν, διδάχθηκαν για την ιστορία της πατρίδας μας, για την πίστη μας και την παράδοσή μας, ευχαρίστησε τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας, για τη διοργάνωση, την καθοδήγηση και την κάλυψη της δαπάνης οργάνωσης και των φετεινών Κατασκηνώσεων. Επίσης, ευχαρίστησε τους χορηγούς και τους συνεργάτες της Κατασκήνωσης, καθώς και τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας κ. Παναγιώτη Καράμπελα, τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ιεράπετρας κ. Χριστόφορο Ζιδιρίδη και τον Προϊστάμενο του Ε.Κ.Α.Β. Ιεράπετρας κ. Γεώργιο Αγγελάκη, για την ενημέρωση που παρείχαν στα παιδιά.


Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, κλείνοντας την εκδήλωση, αναφέρθηκε στο αίσθημα ευθύνης που οφείλουν να έχουν οι γονείς προς τα παιδιά τους, που είναι το μέλλον της Εκκλησίας και της κοινωνίας μας, προκειμένου να καλλιεργηθούν και να εξελιχθούν σε ολοκληρωμένες προσωπικότητες, «ποτίζοντας τα λουλούδια και όχι τα αγκάθια τους», όπως χαρακτηριστικά έλεγε ο σύγχρονός μας άγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης. Η διαμονή τους στην Εκκλησιαστική Κατασκήνωση στο παλιό και ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας του Βρυωμένου τους μεταδίδει την ηρεμία της φύσης, τα αποφορτίζει από τη συμπίεση και την καθημερινή ένταση της σχολικής περιόδου και τους παρέχει τη δυνατότητα μέσα από ένα πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα να ψυχαγωγηθούν συναγωνιζόμενα, να καλλιεργήσουν το χαρακτήρα και τις δεξιότητες τους και να δημιουργήσουν σχέσεις φιλίας μεταξύ τους.


Επίσης, ο Σεβασμιώτατος τόνισε την ανάγκη στήριξης της οικογένειας στις μέρες μας και ευχαρίστησε τους γονείς που εμπιστεύονται στην τοπική Εκκλησία τα παιδιά τους, αποκτώντας αυτά τα πρώτα βιώματα γνωριμίας με τη ζωή της Εκκλησίας και με την τοπική μας Ιστορία, τους Ιερείς, τις Πρεσβυτέρες, τους Κατηχητές και τους ελεθοντές και εθελόντριες που εργάσθηκαν ανιδιοτελώς για την επιτυχή διαξαγωγή και της φετεινής κατασκηνωτικής περιόδου. 
Τέλος, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ευγένιος απένειμε τα διάφορα βραβεία και απένειμε μετάλλια στους κατασκηνωτές που διακρίθηκαν καθώς και κύπελλα στους νικητές των τουρνουά ποδοσφαίρου, πιγκ-πογκ και σκακιού, ενώ διένειμε σε όλα τα παιδιά των Κατασκηνώσεων μικρούς σταυρούς από τους Αγίους Τόπους.